SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Naci Görür'den deprem uyarısı: Yarın daha büyüğü gelebilir

Bu haber 05 Kasım 2022 - 9:34 'de eklendi.

Dün sabaha karşı 03.29’da meydana gelen ve tüm İzmir’i uykusundan uyandıran depreme, merkezi Torbalı’nın Dağkızılca Mahallesi’nde bulunan Dağkızılca Fay Zonu neden olmuş.

DEPREMİN ardından açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür, depremin nedeninin Dağkızılca Fay Zonu olduğunu ve daha büyük bir depremin habercisi olduğunu ifade etti.

“ARKADAŞLAR, Bugün İzmir/Buca’da 5,1 deprem oldu. MTA canlı fay haritasında deprem Dağkızılca Fay Zonu ile ilgili gözüküyor. Bu fay Gediz Grabeninin güney sınır fayından ayrılıyor ve Buca yakınından geçiyor. Şimdi depremin nerede olduğuna yoğunlaştık ama asıl önemli olan depreme… Hazırmıyız? Haritadan görüyorsunuz her taraf kırmızı, yarın daha büyüğü gelebilir.

MERKEZİ ve yerel yönetimler bir araya gelmeli ve ülkemizi depreme hazırlamalıdır. Artık günümüzde depremi minimum zararla atlatmak mümkündür. Depremde toplu kayıp kader değil, aymazlıktır.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.