SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Müteahhitler mülklerini 9,69 kampanyası kapsamında satmak istemiyor!

Bu haber 21 Ocak 2023 - 0:32 'de eklendi.

Orta gelirli yurttaşlar için hazırlanan yüzde 0,69 faizli konut kredisi imkânı sunan Yeni Evim Kampanyası’nın başvuru süreci başladı. Orta gelirli yurttaşların düşük faiz, uzun vade ve kolay ödeme imkânlı konut kredisi ile ev sahibi olmasını öngören paket ilçemizde ilgi görmedi

ORTA gelirli yurttaşlar için hazırlanan 0,69 faizli konut kredisi imkânı sunan Yeni Evim Kampanyası’nın başvuru süreci başladı. Yüzde 0,69 faizli konut kredisi imkânı sunan Yeni Evim Kampanyası’nın başvuru süreci başladı. Orta gelirli yurttaşların düşük faiz, uzun vade ve kolay ödeme imkânlı konut kredisi ile ev sahibi olmasını öngören paket ilçede ilgi görmedi. Çünkü bu krediden yararlanılabilmesi için belli başlı şartlar var. Her müteahhit, her müşteri bu şartlara uygun değil.

Müteahhitlerin, Türkiye Müteahhitler Birliğine üye olması, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı onaylı müteahhitlik belgesi bulunması, bankaya elindeki daireler için eksper değerinin yüzde 5’ini yatırması, ilgili bankayla müteahhit firmanın garantörlük anlaşması imzalaması; müteahhit firmalar için getirilen şartlar arasında. Üstüne bir de müteahhitler olsun, evini satacak yurttaşlar, kazanç vergisini minimum seviyede ödemek için evin satış fiyatını tapuda düşük gösteriyordu, bu kampanyada evin fiyatı kadar kredi verileceği için böyle bir şey söz konusu olmadığından Torbalı’da 0,69 kredisi işlevini koruyamıyor. Bu durumun, pek çok müteahhidin bu kampanya kapsamında ev satışına yanaşmamasına sebep olduğu öğrenildi.

KAMPANYANIN başlaması ile birlikte kampanyadan yararlanarak, 0,69 faizli kredi imkânıyla ev sahibi olmak isteyen yurttaşlar, beğendiği sıfır bir ev için müteahhitle görüştüklerinde müteahhidin evini bu kampanya kapsamında satmaya yanaşmadığını söylüyor. Daha önce ev sahibi olmamış olması ve aylık 80 bin liranın altında gelire sahip olmadığı için kampanya şartlarına uyan yurttaşlar ancak müteahhitlerin, ortaya çıkacak kazanç vergisinden dolaya evlerini satmak istemediğini ifade ediyorlar.

HER MÜTEAHHİT YARARLANAMIYOR

ÖTE yandan 0,69 oranlı konut kredisinin hem insanların ev sahibi olabilmesi, hem müteahhitlerin evlerini satabilmesi hem de emlakçıların işlerinin açılabilmesi için iyi bir hamle olduğunu ancak ortaya konan şartların, bunun önüne geçtiğini vurgulandı. 0,69 faizli kredi imkanı ve 15 yıla kadar vade imkanının bulunmasını olumlu değerlendiren gayrimenkul uzmanları, ortaya konan şartlar nedeniyle herkesin ve her müteahhidin bu kampanyadan yararlanamadığını da aktardı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.