SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Muratbey’e her gün 25-30 kişi taşınıyor

Bu haber 03 Ocak 2023 - 23:25 'de eklendi.

Muratbey Mahallesi’nin muhtarlık sistemine günde ortalama 25-30 kişilik ikametgah kaydı yapılıyor. Mahallenin nüfusunun 21.380 kişi olduğunu ve hızlı bir şekilde arttığına değinen Muratbey Mahallesi Muhtarı Ferit Başarkan, yeni kayıt yaptıranların muhtarlığa gelmesi gerektiğini söyledi.

İLÇE merkezinde yer alan Tepeköy, Torbalı, Alpkent, Ertuğrul mahallelerinde yeni inşaatlar için yer kalmamasıyla birlikte nüfus artışı durdu. Torbalı’da kiralık ve satılık ev arayanlar diğer mahallelere yerleşmeye başladı. Şehir merkezinde konumu gereği en avantajlı mahalle olan Muratbey Mahallesi’nin Özbey Mahallesi istikametindeki tarım arazilerinde yeni binaların yapılmasıyla nüfusu son yıllarda artışa geçti.

NÜFUSU 25 BİNE DAYANDI

TEPEKÖY Mahallesi’ndeki mağaza, işletmelere, İZBAN durağına, devlet kurumlarına yakın olmasından dolayı tercih edilen Muratbey Mahallesi’ndeki sitelerin inşaatının bitmesinin ardından nüfus artışı rekor yaptı. Geçtiğimiz yıl 19 bin olan mahallenin nüfusu şuan 22 bine dayandı. Muratbey Mahallesi Muhtarı Ferit Başarkan, mahalledeki nüfus artışına değinerek, “Muratbey Mahallesi’ne taşınanlar araba veya toplu taşıma kullanmak zorunda kalmadan birçok yere giderek işlerini halledebiliyorlar” dedi.

YENİ TAŞINANLARIN DİKKATİNE

BAŞARKAN, konuşmasının devamında mahalleye taşınanların muhtarlık ofisine gelmelerini rica ederek “Muhtarlık sistemimize her gün ortalama 25-30 kişinin ikametgah kaydı düşüyor. Günde 30 civarında posta evrağı geliyor. Mahallemize yeni taşınanların Torbalı İlçe Nüfus Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından Muratbey muhtarlık ofisine gelmelerini rica ediyoruz. Yeni taşınanlarının bilgilerini muhtarlık sistemimize kayıt etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde gelen tebligatları alamıyoruz. Evraklarla ilgili bir sorun yaşanmaması amacıyla bu işlemlerin yapılması gerekiyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.