SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Muhtar babanın muhtar oğlu tekrar aday

Bu haber 09 Eylül 2023 - 10:40 'de eklendi.

Karakuyu’da 25 yıl boyunca girdiği seçimleri büyük oy farkı ile kazanan Abdurrahman Buruncuk’un oğlu Vedat Buruncuk, Karakuyu Mahalle Muhtarlığı’na tekrar adaylığını açıkladı. 2009-2014 yılları arasında da muhtarlık yapan Vedat Buruncuk, hizmet yüzü görmeyen mahalleye, hizmet getirmek için aday olduğunu söyledi. Buruncuk, şimdilerde emlakçılık yapmasının yanı sıra kahvehane ile büfe işletiyor, ayrıca çiftçilik ile uğraşıyor.

KARAKUYU semtinde ‘Efsane muhtar’ olarak tanınan ve 25 yıl boyunca girdiği seçimleri tek başına büyük oy farkı ile kazanan Abdurrahman Buruncuk’un oğlu Vedat Buruncuk, önümüzdeki yerel seçimlerde Karakuyu Mahalle Muhtarlığı’na adaylığını şimdiden açıkladı. Yaşlandıktan sonra görevi oğlu Vedat Buruncuk’a emanet eden ve 5 yıl boyunca muhtarlık yapan Vedat Buruncuk, ara verdiği muhtarlığa tekrar geri dönüyor. Çevresi tarafından güleryüzlü sempatik ve çalışkan kişiliği ile tanınan Buruncuk, “Karakuyu hizmet alamıyor ve yeterli hizmet göremiyor. Artık Karakuyu’nun bu makûs talihi son bulacak. Karakuyu Mahallesi tekrar benim sayemde hizmetle tanışacak” dedi.

EFSANE MUHTARIN OĞLU: VEDAT BURUNCUK

1973 yılında Karakuyu Semtinde muhtar seçilen Abdurrahman Buruncuk, tam 5 dönem görev yaptı. Yaptığı islerle uzun yıllar Karakuyu sakinlerinin gözdesi oldu. Belde okulu, cami şadırvanı, öğretmen lojmanı, imam lojmanı, her tarlaya elektrik, alt yapı sorunları ve daha birçok ilke imza atan Buruncuk, semt sakinleri tarafından ‘efsane muhtar’ olarak anılıyor. Her seçimde rakiplerine, 1000 oy fark atan efsane muhtar Buruncuk, 1993 yılında bağımsız aday olarak, Karakuyu Belediye Başkanlığına da aday oldu. Seçimi 3 oyla kaybeden Buruncuk, yaşı ilerlediği için siyaseti bıraktı. 1993 yılından sonra Selim Ünal’in 3 dönem muhtarlık yapmasının ardından, efsane muhtarın oğlu Vedat Buruncuk babasından kalan görevi 2009 mart seçimlerinde devir aldı. Muhtarlığa ara veren Vedat Buruncuk, yerel seçimlerde tekrar muhtarlığa adaylığını açıkladı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.