SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Müdür Işıkkaya, Halk Eğitim kurslarını ziyaret etti

Bu haber 04 Nisan 2023 - 5:26 'de eklendi.

Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya, Halk Eğitim Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren kursları ziyaret etti. Kursiyerler tarafından yapılan ürünler incelendi, kursiyerlerle bir araya gelindi.

MERKEZ tarafından açılmış kurslarda, usta öğretici ve kursiyerler tarafından yapılan çeşitli el yapımı ürünler incelendi. Halk Eğitim Merkezinde incelemelerde bulunduktan sonra giyim, el sanatları, nakış, resim, gibi meslek kurslarının verildiği sınıfları gezen İlçe Milli Eğitim Müdürü Atila Işıkkaya, atalarımızın sanatın altın bilezik olduğuna vurgu yaptığını dile getirerek, “Sizleri diğer insanlardan farklı kılacak hususlardan birisini buraya gelerek yerine getiriyorsunuz. Eğer bu konuda kendinizi geliştirebilirseniz, önce ailenize yardımcı olursunuz, daha sonra da bu işin ticari boyutuna yönelip belki de bir gelir kaynağı elde edebilirisiniz.

“ÜRETİCİ BİREYLER YETİŞTİRMELİYİZ”

BİZİM milli Eğitimdeki ana amaçlarımızdan birisi de, vatandaşlarımızın üretici fertler ve meslek sahibi fertler olarak yetişmesini sağlamaktır. Böylesi ortamlarda çok güzel dostluklar kurulurken, birlik ve beraberlik kavramı da aynı yönde gelişiyor ve sosyal faaliyet olarak da birbirinizi daha yakından tanışmış oluyorsunuz” diyerek usta öğreticiler ile bir süre sohbet etti.

 “ÜRETMENİN HAZZI VE LEZZETİ FARKLI”

ÖZELLİKLE kadınlara yönelik verilen kursların önemine değinen Müdür Işıkkaya, “Sizler evinizin ihtiyaçlarını karşılayacak bir şeyi imal edebiliyorsanız, bu aynı zamanda ailenize ekonomik destek anlamına da gelir. İnsanın kendisini üretici olarak görmesinin çok güzel bir hazzı ve lezzeti olduğunu da hissedersiniz. Bu gibi merkezlerimiz sizlerle daha da güzel oluyor. Aldığınız kurslarla hem kültürümüzü yaşatıyorsunuz hem de bir aile havasındaki ortamda yeni şeyler öğreniyorsunuz. Böyle bir merkeze gelerek kendinize ve çevrenize yeni şeyler kattığınız için sizleri tebrik ediyorum” diye konuşarak Osmanlı kültürü üzerine sohbet edip kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerini de yakından inceledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.