SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

“Mücadeleyi kırmak için tuvaleti bile kapattılar”

Bu haber 29 Eylül 2022 - 5:30 'de eklendi.

İzmir Torbalı’daki Philip Morris (Marlboro) fabrikasında faaliyet gösteren Euroserve taşeron firmasında DİSK’e bağlı Gıda-İş Sendikası üyesi işçiler sendikalı ve güvenceli çalışma direnişe geçti. Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Aslan, “İşçilerin mücadelesini kırmak için fabrikadaki tuvaletleri kapattılar” dedi. Bir işçi ise direndikleri için kod 46 ile işten çıkarıldıklarını belirtti.

TORBALI’DA yer alan Philip Morris (Marlboro) fabrikasında faaliyet yürüten Euroserve Hizmetleri AŞ işçilerinin direnişi altıncı gününde devam ediyor. İşten atılan yaklaşık 100 işçi işe iade edilme talebiyle direnişe geçti. Sendikayla masaya oturulması gerektiğine dikkat çeken işçiler, fabrika önünde bir araya geldi. İşçiler, “Bu iş burada bitmeyecek” sloganları atarken fabrika önünde çadır kurarak direnişlerine devam etme kararı aldı.

“SENDİKADAN İSTİFA ETMELERİ İÇİN BASKI YAPILDI”

DİSK’E bağlı Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Seyit Aslan, “Atılan işçilerin geri alınması ve sendikal haklara dönük saldırıların durması için fabrikada kalmaya devam edeceğiz” dedi. Aslan, 2018 yılından beri bu fabrikada örgütlenme çalışması yaptıklarını belirtti. Zaman zaman örgütlenme çalışmaları nedeniyle işten çıkarmaların yaşandığına dikkat çeken Aslan, “İşveren işçilerin birliğini kırmak için baskı uyguluyor. Daha önce işçilere sendikadan istifa etmeleri için baskı yaptı. Ancak işçiler istifa etmedi. Sonrasında görev yerini değiştirmeye çalıştığı işçiler oldu, işçiler ona karşı da mücadele etti” dedi.

“FABRİKADAKİ TUVALETLERİ KAPATTILAR”

İŞTEN çıkarmalar nedeniyle iş durdurma eylemi gerçekleştirdiklerini vurgulayan Aslan, direnişin süreceğini belirtti. İşten çıkarmaların devam ettiğini belirten Aslan, “Sırf işçilerin mücadelesini kırmak için fabrikadaki tuvaletleri kapattılar” diye konuştu. Aslan, “Mücadelemiz sadece Türkiye sınırında kalmayacak Avrupa’daki emek örgütleri de bunları teşhir edecek” dedi. Aslan işçilerin taleplerini şu şekilde sıraladı: Atılan işçiler geri alınsın. Çalışma koşulları ve maaşlarda düzenleme yapılsın. Sendikayla masaya oturulsun.

7 YILDIR bu fabrikada çalışan Aytaç Sakipoğlu ise sürece dair şu şekilde konuştu: “Artan ekonomik baskı yüzünden sendikalaşmak istedik. Bir hafta gibi kısa bir sürede çoğunluğu sağlayıp Toplu İş Sözleşmesi (TİS) taslağımızı işverene gönderdik kabul etmeyip baskı yapmaya başladılar. Bu nedenle uyarı eylemleri yaptık, sonrsında iş bıraktık. Sürgün edilen arkadaşlarımız oldu. İşten çıkarmalar oldu, kod 46 ile işten çıkarıldık. Bu maddeler yüz kızartıcı suç işleyenlere uygulanır, hak aramak ne zamandan beri yüz kızartıcı bir suç oldu?”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.