SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Mozaik taşlar ile harikalar yaratıyorlar!

Bu haber 31 Aralık 2021 - 20:14 'de eklendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu Doğal Yapı Taşları bölümü öğrencileri Mozaik Taşları dersinde taşlar ile yaptıkları eserlerde harikalar yaratıyor. Öğrenciler ortalama 75 saatlik süren her mozaik çalışmasında taşlardan paha biçilemez eserler yapıyor

MOZAİK sanatı, Anadolu topraklarında yeşeren farklı medeniyetlerin bir yansıması olarak hem doğu kültüründen hem de batı kültüründen beslendiği için içerisinde zengin bir çeşitliliği barındırıyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu Doğal Yapı Taşları bölümü öğrencileri, 5 bin yıllık tarihi olan sanat dalını yaşatıyor.

DOĞAL Yapı Taşları bölümü öğrencileri Mozaik Taşları derslerinde 3 ile 5 kişi arasında değişen gruplar halinde mozaikler yapıyor. Öğrenciler mermer ve kum taşı başta olmak üzere onlarca farklı taşı keserek mozaiklerini oluşturuyor.

ESERLERİN boyutuna göre 70 ile 150 saat arasında değişen çalışma süresinde öğrenciler on birlerce taş parçasını bir araya getiriyor. Öğrencilerin yaptıkları eserler ise okulda sergileniyor. Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu’nda yapılan bazı eserlerin yurt dışındaki sergilerde de yer aldığı belirtildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.