SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Motosiklet uygulamaları ile kazalar % 50 düştü

Bu haber 19 Kasım 2021 - 22:13 'de eklendi.

Motosiklet uygulamaları, meyvesini vermeye başladı. Kask kullanımı ve ehliyet alanların sayısında büyük bir artış yaşanırken, motosiklet kazalarında ise geçmiş yıllara göre yüzde 50’lik düşüş oldu.

HAVALARIN ısınmaya başlaması ile birlikte trafikteki sayısı artan motosikletli sürücüler için kontrol uygulamaları başladı. İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı trafik ekipleri günün belirli saatlerinde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde uygulama yaparak, kurallara uymayan motosiklet sürücülerine göz açtırmıyor. Denetimlerde tescilsiz, plakasız, ehliyetsiz, kasksız motosiklet kullananlara ve egzozlarını açtırmak suretiyle çevreyi rahatsız eden sürücülere işlem yapılıyor. Son dört yıldır düzenli ve istikrarlı bir şekilde devam eden uygulamalar ise özellikle bu yıl meyvesini vermeye başladı. Trafik ekiplerinin, gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar sonrasında özellikle ehliyetli motosiklet sürücüsünde büyük bir artış yaşanırken, motosiklet kazalarında ise yüzde 50’yi aşan bir düşüş meydana geldi.

MOTOSİKLET kullanımının en yaygın olduğu ilçelerin arasında yer alan Torbalı’da, yaz döneminde yaralamalı trafik kazalarında sayısında büyük bir artış yaşanıyor. Genellikle motosikletlerin karıştığı kazalar kimi zaman ölümlere dahi neden oluyordu. Geçmiş yıllarda meydana gelen kazalarda birçok kişi hayatını kaybederken, bu yılda 4 kişiyi motosiklet canavarına kurban verdik. Kurallara uyulması amacıyla trafik ekipleri ve asayiş ekipleri koordineli bir şekilde çalışıyor. Her gün sabah, akşam ve gece uygulaması yapılıyor. Günün belirli saatlerinde, trafiğin en yoğun olduğu yollarda yapılan motosiklet uygulamaları ile polisler trafik canavarlarına göz açtırmıyor. Her gün yapılan denetimde çok sayıda plakası olmayan ve tescilsiz ile ehliyetsiz sürücülere ceza kesildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.