SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Molozların doğal güzelliklerin içine dökülmesine engel olunamıyor!

Bu haber 14 Eylül 2022 - 1:30 'de eklendi.

Türkiye’nin hemen her yerinde görülen moloz yığınları son yıllarda Torbalı’da da artmaya başladı. İlçenin kentsel dönüşümde İzmir’in en yoğun olduğu göz önünde bulundurulduğunda bu tür moloz yığınlarının doğal güzelliklerin bulunduğu alanlara dökülmesinin önüne geçilemiyor.

SAİPLER Mahallesi’nde Toprak Çukurları diye tabir edilen doğal göletlerin bulunduğu bölgeye dökülen inşaat molozları çevre katliamına neden oluyor. İlçede bulunan tuğla fabrikalarının tapulu arazilerinin bulunduğu Saipler Mahallesi’nde tuğla yapımı için alınan topraklar nedeniyle açılan çukurlar zamanla yapay göletler oluşturmuş.

KİLLİ topraktan oluşan bölgede açılan çukurlarda oluşan göletler birçok hayvana da ev sahipliği yapıyor. Yakın bölgede üretim yapan çiftçinin de sulama işinde kullandıkları göletler çevreye dökülen molozlar nedeniyle tehlike altına giriyor.

İNŞAAT atıkları başta olmak üzere evsel atıklarını doğanın en verimli olan bu alanlarına boşaltıp giden çevre düşmanı bazı insanlar, gelecek nesillere karşı tehdit oluşturmaya devam ediyor. Ormanlık alana dökülen molozlar nedeniyle hem doğa kirletiliyor, hem de kötü bir görüntü ortaya çıkıyor. Özellikle bazı kuş türlerinin yuva yaptığı göletlerin etrafına dökülen atıklar çevrenin kirlenmesine neden oluyor.

KONUYA duyarlı bazı çevreciler, yetkililerin harekete geçerek bu bölgede önlem almalarını isterken, “Torbalı’da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan evlerden çıkan molozlar uzunca bir yol gidip, yakıt masrafı yapmamak için ormanlık alana dökülüyor. Böylece çöp ve moloz dökme ücreti ödemekten de kurtulmuş oluyorlar. Molozların genelde geceleri dökülmesi nedeniyle yakalama şansı da fazla olmuyor” dediler

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.