SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Modası hiç geçmeyen lezzet: Midye

Bu haber 11 Aralık 2022 - 23:59 'de eklendi.

Sokak lezzetleri arasında en sevilenlerden biri olan ve içerisine baharatlı pirinç pilavı doldurularak tüketilen midye, ilçe halkı tarafından çok seviliyor.

MODASI hiç geçmeyen, şehirlerin her daim canlılığını sürdüren bir kültür mirası: sokak yemekleri… Özellikle son yıllarda gurmelerin, dünya çapında aşçıların ve medyanın da ilgisiyle mutfak medeniyetinde hak ettiği değeri ve ilgiyi daha fazla görmeye başlayan sokak lezzeti midye, evlere de girmeye başladı. Dünyada tarih boyunca hemen hemen her zaman varlığını sürdüren sokak lezzetleri, ülkelerin sosyal, kültürel, ekonomik, teknolojik ve sanatsal gelişmelerle birlikte ulusal kimliklerinin oluşmasında yıllardır büyük rol oynuyor. Torbalı’daki Kazımdirik Caddesi üzerinde hizmet veren Çiğköfteci-Midyeci Mehmet Usta’da satışa sunulan sokak lezzetlerinden midye, tadılmaya değer özelliği ile cezbediyor.

BU LEZZETLERE CAZİBE ARTTI

OSMANLI’DAN günümüze kadar uzanan sokak lezzetlerini tüketme alışkanlığı, Türk yemek kültürünün önemli bir bölümünü oluşturuyor ve bu kültür Türk insanı için gündelik hayatın önemli bir parçasını kapsıyor. Midyeden kokoreçe, nohutlu pilavdan Şam tatlısına, balık ekmekten ıslak hamburgere kadar sokakta her şeyi bulmak mümkün. Bugünlerde ise bir zamanlar sadece sokaklarda rastladığımız bu lezzetlerin siparişlerine olan ilgi de arttı. Torbalı ise, sokak lezzetlerinden midye siparişleri, geçen yıla oranla en çok arttıran kentlerden biri olarak dikkat çekti.

MİDYE DOLMADA SATIŞLARINDA BÜYÜK ARTIŞ

SOKAK lezzetleri denince hiç şüphesiz akla gelen en popüler lezzet midye dolma. Torbalı halkı, ‘bir oturuşta kaç tane yiyeceksin’ iddialarının baş kahramanı olan bu lezzete aşklarını siparişleriyle ispatladılar. Midyeci Mehmet Usta’da bir günde ortalama 5 bin adet midye satılıyor. Midyeyi, mekanda tercih edenler kadar, akşam saatlerinde evde de tüketmeyi seviyoruz. Siparişlerin en üst seviyeye ulaştığı saat ise 19.00… En çok midye siparişi verilen gün ise Cumartesi oldu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.