SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Mısır üreticisinin ölüm fermanı!

Bu haber 28 Ağustos 2023 - 9:58 'de eklendi.

Torbalılı mısır üreticisi TMO’nun açıkladığı mısır fiyatına tepkili. Çiftçi “Mazotundan gübresine her şeyin fiyatı 3’e katlandı. Açıklanan mısır fiyatı hüsran. Ton başına giderimiz 6600 lira TMO’nun açıkladığı fiyat 6 bin lira” diyerek açıklanan rakama tepki gösterdi

TOPRAK Mahsülleri Ofisi (TMO) 14 nem mısırın ton fiyatını 6 bin lira olarak açıkladı. Açıklanan mısır fiyatı Torbalılı çiftçinin tepkisine neden oldu. Çiftçiler “Biz mısır üreticisi olarak kimsenin umurunda olmuyoruz. Geçen seneden bu yana mazot kaç katına çıktı?

GÜBRE kaç katına çıktı? Hepimiz, herkes biliyor. Ancak 14 nem mısır için 6 bin lira fiyat açıklanıyor. Bu durum resmen biz üreticilere gidin ölün demek. Hükümetin acilen üreticinin yaşamasını sağlayacak bir adım atması lazım” dedi.

ÇİFTÇİLERİN finansmana erişimde zorluk yaşadığını üreticiler, “TMO’nun açıkladığı fiyat çok düşük. Çiftçinin çıplak maliyetleri temel girdileri hesapladığımızda; tohum, gübre, akaryakıt gibi giderlerin toplam ton maliyeti 6 bin 600 lira yapıyor. Her yıl maliyet artıyor. Üretici önümüzdeki yıl aynı fiyata mısırı alamayacak. Öte yandan finansman zorluğu yaşayan sadece iş dünyası değil. Bizler finansmana erişmede sıkıntı yaşıyoruz. Ziraat Bankası’nda çiftçi kredileri dosyaları birikti” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.