SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Mısır cenneti Torbalı

Bu haber 04 Temmuz 2023 - 11:39 'de eklendi.

Domates üretiminin dibe çakıldığı ilçede mısırda elde edilen verim, ilk kez yüzde 300 sınırına dayandı. 18 yıl önce 29 bin ton üretim yapılan ilçede, 2023 yılında rekor kırılması bekleniyor

TORBALI ovasında geçtiğimiz yıl kuraklık nedeniyle ürünlerde oluşan çeşitli hastalıklardan ötürü zarara uğrayan üreticiler, hiç kuşkusuz en ağır yarayı domatesten aldı. Tuta ve mildiyö hastalıklarının baş gösterdiği Torbalı’da tarlaları bir bir süren çiftçiler, boşalan arazilere mısır ekimi yaparak, ibreyi kazanca doğru çevirmeyi başardı.

NEREDEYSE ÜÇ KAT ARTTI

İLÇEDE 18 yıl öncesine kadar 30 bin dekar arazide yaklaşık 29 bin ton gerçekleşen mısır üretiminde ise ekilen arazi miktarı, aradan geçen sürede neredeyse üç kat arttı

VERİMİN 50 BİN  TONA ULAŞMASI BEKLENİYOR

 TORBALI’DA yaklaşık 30 bin dekar alanda yetiştirilen danelik mısırda elde edilen verimin 50 bin  tona ulaşması bekleniyor. 207 bin dekar tarım arazisinin değerlendirildiği ilçede üretimin adeta 3’te 1’ini mısır oluşturdu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.