SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Minik araştırmacılar sertifikalarını aldılar

Bu haber 27 Nisan 2022 - 22:59 'de eklendi.

İnci Hikmet Tözün Anaokulu Kelebekler Sınıfı Öğrencileri, Öğretmenleri Meral Özcan rehberliğinde bir e-twinning projesi olan Deneylerle Öğreniyorum Projesinin etkinliklerini tamamlayarak kalite etiketi yazma sürecine geçtiler

PROJE, Türkiye’nin farklı illerinden 10 Türk ortakla, Romanya, Polonya, Litvanya, Yunanistan, Bosna Hersek, Ürdün ve İtalya’dan 25 yabancı ortak olmak üzere 35 ortakla yürütüldü. Projemizde çocuklarımız toprak, hava, su, ateş elementlerini öğrenirken, bu 4 elementle ilgili farklı deneyler yapılmıştır. Deneylerin yani sıra web2.0 araçları kullanılmış, ortaklarla birlikte projeye uygun belirli gün ve haftalarda işbirlikçi ve ortak ürünler çıkarılmıştır. Öğrencilere hazırlanan dijital oyunlarla proje etkinlikleri pekiştirilmiştir.Bu projeyle deney sırasında deneyimleyerek öğrenen çocukta merak duygusu, soru sorma, öğrenme ve keşfetme isteği artmış. Fen ve doğa etkinlikleri sayesinde çocuklar çevreye ve doğaya karşı daha duyarlı hale gelerek, sorumluluk duyguları gelişmiştir.

ÖĞRETMEN Meral Özcan, “Okul öncesi dönemdeki çocuklar meraklı araştırmacılardır. Meraklarını destekleyen etkinliklerden biri de bilim ve doğa etkinlikleridir. Onlar aracılığıyla çocuklar sözlü iletişim becerilerini geliştirir, çevresel ve zihinsel olarak bilinçli hale gelir. Okul öncesi dönemde çocukların araştırabilecekleri, sebep-sonuç ilişkilerini görebilecekleri ve tahminlerde bulunabilecekleri bir öğrenme ortamının oluşturulması oldukça önemlidir. Bu proje ile çocuklarımız deneyleri yaparak öğrendi. Gözlem yetenekleri gelişti “dedi

OKUL Müdürü Erdem Kaya, “Temel olarak fen eğitimi okul öncesi dönemde başlamaktadır ve bu dönemde çocuklar öğrenmeye istekli ve meraklıdır. Çevrelerinde ne olduğunu, nasıl olduğunu öğrenmek isterler. Dolayısıyla çocukların günlük yaşantıdaki konuşmalarına dikkat ettiğimizde onların doğaya ve çevreye olan ilgilerini anlamamız mümkündür. Bu nedenle bu dönemde çocukları fenle tanıştırmak, fen konularını sevdirmek, gelecek yaşantıları için oldukça önemlidir” diye ekledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.