SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Mini karın germe ameliyatı diyet ve egzersize dirençli hastalara umut oluyor

Bu haber 15 Haziran 2023 - 7:48 'de eklendi.

Diyet ve egzersize yanıt vermeyen, yağ fazlalıkları veya karın derisinde gevşeme bulunan ve bunu dert edenlerin bir alternatifi de “mini karın germe ameliyatı” olabiliyor. Tınaztepe’li genel cerrahına göre bu ameliyatlar, diyet ve egzersize dirençli kişilerin daha sıkı bir karın ve daha iyi bir görüntüye sahip olmalarında rol oynayabiliyor.

EGZERSİZ ve diyetle karın bölgesindeki yağlanma ve sarkma problemi her zaman yok edilemeyebilir. Bu durumda abdominoplasti yani karın germe estetiğinden destek alınması gerekebilir. Karın germe estetiği ile yağsız ve gergin bir karna sahip olunabilir.

MİNİ karın germe ameliyatlarının (abdominoplasti) özellikle gebelikler sonucunda karın adaleleri düzeltilemeyecek kadar deforme olmuş ya da kilo verdikten sonra karın bölgesinde fazla derisi bulunanlarda iyi sonuç verdiğini belirten Tınaztepe Torbalı Hastanesi Genel Cerrahi Uzm. Op. Dr. Kasım Arık, deri elastikiyetinin yaşla birlikte bozulmasına bağlı gelişen sarkmaların da mini abdominoplasti ile düzeltilebildiğini söyledi.

BU ameliyata en uygun adayların; karın bölgesinde fazla kilosu olan ancak sadece liposuction ile düzeltilemeyecek, tam karın germeye de ihtiyacı olmayan kişiler olduğunu aktaran Op. Dr. Arık, “Mini karın germe işlemi, daha küçük izle sonuçlanması ve iyileşme süresinin hızlı olması nedeniyle fazla kilolu olmayan hastalarda sıklıkla tercih edilmektedir. Diyet yapmaya devam edenler, verebilecek kilolaları bulunanlar ve hamile kalmayı düşünenlerde ameliyat için beklemek uygun olacaktır” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.