SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Midyeci Mehmet Usta’nın mekanı geceleri bile yoğun

Bu haber 16 Nisan 2024 - 23:39 'de eklendi.

Torbalı’da uzun yıllar hizmet veren Çiğ Köfteci Mehmet Usta’nın yeri ilçe halkından büyük ilgi görüyor. Özellikle gece geç saatlere kadar açık olan ve gündüz müşterisinin yanı sıra gece de yoğun alışveriş yapılan mekânda, midye satışı da gerçekleştiriliyor.

MEHMET Ata’nın işletmeciliğini yaptığı mekan, Torbalılıların da uğrak mekanları arasında yer alıyor. Torbalı halkının çiğ köfte ve midyeyi çok sevdiğini söyleyen Ata, “Burada inanılmaz bir talep var. Halkımız midye ve çiğ köfteye bayılıyor” dedi.

‘TORBALI’YA MİDYEYİ VE ÇİĞKÖFTEYİ SEVDİRDİK’

TORBALI’YA çiğköfte kültürünü kazandırdıklarını ifade eden işletme sahibi Mehmet Ata, uzun yıllardır sattıkları midye ve çiğköftenin ayrı bir damak lezzetine sahip olduğunu söyledi. Midyeci Mehmet Usta’nın Yeri ile birlikte vatandaşların alışkanlık kazandığını belirten Ata, “Torbalı’da çiğköfte ilgi görmemişti. Biz ne zamanki piyasaya girdik, artık herkes çiğköfte istiyor” dedi. Vatandaşların çiğköfte yerken temizliğe çok önem verdiğini ifade eden Mehmet Ata, “Bizim mesleğimizde temizlik çok önemlidir. Biz tıpkı bir doktor titizliğinde midyemizi ve çiğköftemizi satıyoruz” dedi.

MİDYE VİTAMİN DEPOSU

ÖZELLİKLE selenyum, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve A, B1, B2, B6, B12 ve C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir deniz ürünü olan midye de büyük ilgi görüyor. Midye, yüksek protein içerdiği ve insan beslenmesi ile gelişimi açısından çok önemli olan amino asitleri dengeli oranlarda ihtiva ettiği biliniyor. İlçede bu işi yapan ve Torbalı’ya ilk midye satışını gerçekleştirenlerden biri olan Midyeci Mehmet Usta, kalitesiyle güven veriyor.

GÜNLÜK VE TAZE MİDYE

MİDYE etinin, diğer su ürünleri gibi iyi bir besin kaynağı olduğunu söyleyen Mehmet Ata, “Torbalı’da pek çok kimsenin severek tükettiği midye, özellikle selenyum, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor ve A, B1, B2, B6, B12 ve C vitaminleri yönünden oldukça zengin bir deniz ürünüdür. Gün geçtikçe ilçemizde midyeye olan talep artıyor. Özellikle bizim midyelerimize olan talep çok iyi. Çünkü midyeler günlük ve kendi çiftliğimizde hazırlıyoruz. İnsanlar bize güven duyuyor” diye konuştu. 25 senedir midye satıcılığı yaptığını söyleyen Ata, Torbalılıların midyeyi çok sevdiğini dile getirdi. Temiz sulardan çıkarılmış ve sağlıklı koşullarda hazırlanmış midyelerin soğuk ve hijyenik ortamlarda satışa sunulduğunu belirten Ata, midyeleri günlük olarak satışa sunduklarını da sözlerine ekledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.