SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Midye dolmada en iyi adres

Bu haber 01 Aralık 2022 - 23:13 'de eklendi.

Bir Ermeni mezesi olan midye dolmanın fanatiği çok… Bir oturuşta 100 tane yediğini söyleyenler, birkaç kişi bir araya gelip tepsi kapatanlar var. Satılan midye dolma üzerine mutlaka limon sıkmak gerekiyor.

MÜDAVİMLERİ en lezzetli midye dolmaların seyyar tezgahlarda bulunacağını söylüyor. Ancak, ilçede seyyarlıktan gelerek dükkan açan bir isim var. Torbalı’da yıllar önce seyyar olarak midye satışı yaptıktan sonra kendi dükkanını açan Mehmet Ata, ilçenin ‘en iyi midye adresi’ olarak biliniyor.

MİDYELER KARABURUN’DAN GÜNLÜK OLARAK ALINIYOR

AYNI zamanda Battalbey Çiğköfte satışı yapan Midyeci Mehmet Usta, midye dolmaları içi kurumadan pişirdikleri için lezzetli olduğunu söylüyor. Midyeler Karaburun’dan günlük olarak alınıyor. Başka şubelerinin olmadığını ifade eden Ata, “Mekanımızda Karaburun’dan çıkarılan midyeler kullanıyor. bu midyelerin en büyük özelliği hijyenik olması… Fiyatlarımız da her bütçeye hitap edebilecek düzeyde.. İsteyen ayaküstü tek tek yiyiyor, isteyen ise poşetle alıp evine götürüyor” şeklinde açıklamalarda bulundu.

‘SAĞLIĞA ZARARI YOK’

MEHMET Ata, “Doğadan kaçak avcılık yolu ile temin edilen midyeler sağlık açısından risk taşıyor. Bu nedenle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı doğadan midye toplanan sahaların tamamına yakınında avcılığı yasakladı. Bu yüzden sağlıklı ve uygun koşullarda üretim yapan yetiştiricilik firmaların önemi arttı” dedi. Ata, “Ülkemizde ön yargılar olmasına rağmen kontrollü şartlarda üretilen, analizleri yapılmış, menşei belli olan ve üretici firmanın etiketine sahip olan kültür midyesini tüketmekte hiçbir sakıncası yok. Fakat nereden çıkarıldığı, hangi şartlarda işlendiği belli olmayan, özellikle de menşei ve üreticisi bilinmeyen midyenin tüketilmesi insan sağlığı açısından riskli” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.