İzmir’de eğitim faaliyetlerini sürdüren Çiğli Gökkuşağı Koleji, 14 Şubat Uluslararası Kitap Bağışı Günü kapsamında gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk projesiyle hem öğrencilerine hem de eğitim camiasına örnek oldu. Okulun öğrencileri tarafından gönüllü olarak toplanan 1000 kitap, Torbalı’daki Fatih İlköğretim Okulu öğrencilerine ulaştırıldı.
ANCAK projeyi daha da anlamlı kılan detay, Çiğli Gökkuşağı Koleji Müdürü Halil Akgümüş’ün yıllar önce mezun olduğu okula bu kez bir eğitimci olarak dönmesi oldu. Fatih İlköğretim Okulu’ndan mezun olan Akgümüş, yıllar sonra öğrencilerle buluşarak hem geçmişine hem de geleceğe dokundu.
PAYLAŞMA, yardımlaşma ve sosyal sorumluluk bilincini güçlendirmeyi amaçlayan proje kapsamında kitaplar, Torbalı’da yeni okuyucularıyla buluşurken, öğrencilerin eğitim yolculuğuna da katkı sundu. Okullar arasında kurulan bu gönül köprüsü, dayanışmanın ve eğitimin birleştirici gücünü bir kez daha ortaya koydu.
HALİL Akgümüş, Fatih İlköğretim Okulu Müdürü Mail Ege ile gerçekleştirdiği görüşmede duygularını şu sözlerle ifade etti: “Yıllar önce mezun olduğum okula, bugün bir eğitimci olarak anlamlı bir bağışla dönmek benim için tarifsiz bir mutluluk. Öğrencilerimizin kitaplarla buluşması ve hayallerine bir adım daha yaklaşması en büyük kazancımız.”
YETKİLİLER, her kitabın yeni bir hayal ve her sayfanın yeni bir umut olduğuna dikkat çekerek, benzer sosyal sorumluluk çalışmalarının devam edeceğini belirtti.













