SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Metropolis’e komşu olacaktı! Bakanlıktan veto yedi

Bu haber 23 Şubat 2023 - 1:04 'de eklendi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, OkkaGrup’un Metropolis Antik Kenti’ne iki kilometre ötede açmak istediği taş ocağı ve kırma eleme tesisi projesini veto etti. İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, proje için olumsuz görüş bildirdi.

OKKAGRUP bünyesinde Güven Madencilik Şirketi’nin sahibi Ceyhun Okkaoğlu, İzmir’in Menderes ilçesinde kalker ocağı açmak için geçtiğimiz aylarda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurmuştu. ÇED süreci başlatılan taş ocağı kapsamında, Çakaltepe Mahallesi sınırları içerisindeki 99,65 hektarlık ruhsat sahası içerisinde yılda 6 milyon ton kalker üretimi yapılması planlanıyordu. Ayrıca ruhsat sahası sınırları içerisinde kurulacak olan 2 adet kırma eleme tesisinde yılda 4 milyon 800 bin ton kalker işlenmesi hedefleniyordu.

İL TARIM’DAN OLUMSUZ GÖRÜŞ

ŞİRKETİN 86 milyon TL bütçe ayırdığı proje ile ilgili Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kararını verdi. Bakanlık, İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün olumsuz görüşü doğrultusunda ÇED sürecini sonlandırdığını duyurdu. Bakanlık tarafından yapılan duyuruda “İzmir İli, Cumaovası (Menderes) İlçesi, Çakaltepe Mahallesinde Ceyhan Okkaoğlu tarafından yapılması planlanan “Er:3420040 ve 90079 Ruhsat Numaralı Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi” projesinin ÇED süreci İzmir Valiliği (İzmir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü)’nün olumsuz görüşü doğrultusunda, ÇED Yönetmeliğinin 6. Maddesi (4) bendi uyarınca sonlandırılmıştır.” ifadeleri yer aldı.

ANTİK KENTE 2 KM ÖTEDE

PROJENİN yaklaşık 1,5 kilometre ötesinde zeytin ağaçları yine 2 kilometre ötesinde Metropolis Antik Kenti bulunuyor. 1/100.000 Ölçekli İzmir-Manisa Çevre Düzeni planına göre ruhsat alanı orman ve tarım alanı sınırları içerisinde yer alıyor.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.