SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Mermer sektörüne kalifiye eleman yetiştiriyorlar

Bu haber 15 Mart 2023 - 22:50 'de eklendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu’na her yıl Türkiye’nin farklı noktalarından yüzlerce öğrenci geliyor. Yüksekokuldaki yetkililer, verilen iki yıllık eğitimin ardından mezunların iş bulma olanakları hakkında açıklamalarda bulundu

ATATÜRK Sanayi Sitesi’nin arka kısmında yer alan Torbalı Meslek Yüksekokulu 1993 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi altında kuruldu. Okul kuruluşundan itibaren sadece İzmir’de değil tüm Türkiye’de sektörel ve bilimsel çalışmalarıyla önemli bir rol oynuyor. 9 Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu’nda her yıl öğrenci alımı yapan Doğal Yapıtaşları Teknolojisi, Sondaj Teknolojisi, Geoteknik, Endüstriyel Cam ve Seramik gibi yer bilimlerine dayalı 4 bölüm bulunuyor. Meslek yüksekokulundaki öğretmenlerin bilgi ve tecrübeleriyle modern imkan ve donanımlarla iki yıllık eğitimlerini tamamlayan öğrenciler piyasada rahatlıkla iş bulabiliyor. Yetkililer, verilen eğitim ve öğrencilerin mezun olduklarında iş bulma olanakları hakkında bilgi verdi.

MERMER SEKTÖRÜNE KALİFİYE ELEMAN YETİŞTİRİYORLAR

DOKUZ Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu kuruluş tarihi olan 1993 yılından beri eğitim veren, Doğal Yapı Taşları Teknolojisi Bölümü, 2008-2009 eğitim öğretim yılına kadar Mermer Bölümü adı altında eğitim ve öğretime başladı. Okulun kurulduğu günden beri doğal taş sektörüne ara eleman yetiştirmek için öğrenci alan program, Meslek Yüksekokulu’nun halen en aktif ve en fazla öğrenci tarafından tercih edilen programlarından biri olmaya devam ediyor.

1993 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Torbalı Meslek Yüksekokulu’nda sondaj bölümü ilk öğrencilerini alarak eğitim hayatına başladı. Bölüm aynı zamanda Türkiye pedagojik eğitime dayalı ilk sondajcılık bölümü olma özelliğini taşıyor. Bölüm aynı yıl içerisinde fiilen sektöre sondaj yapmaya başladı. Bu sondajlarla hem eğitim yapılmış hem de okul döner sermaye kanalıyla para kazanmaya başlandı. Kurucu müdür Prof. Dr. Faruk Çalapkulu’nun dediği gibi iş işte öğrenilir mantığı ile uygulamaya çok büyük özen gösterildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.