SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Masal’lı öğrenciler, otizme dikkat çekti

Bu haber 04 Nisan 2021 - 10:12 'de eklendi.

Torbalı ilçesinde bulunan Alpkent Mahallesi’nde eğitim veren Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin öğrencileri ‘Dünya Otizm Farkındalık Günü’ dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

MİNİK öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte otizmli çocukların yanında olduklarını göstermek için ‘Otizm Eksiklik Değil, Farklılıktır’ yazan pankartlar hazırladılar.

OTİZMDE erken teşhisin önemli olduğunu gazetemize açıklayan Kreş Müdürü İzlem Karaoğlan, “Günlük yaşamındaki düzen değişikliklerine aşırı tepki veriyorsa; otizm açısından değerlendirme yapmak gerekir. Erken tanı ve doğru bir eğitim yöntemiyle yoğun alarak eğitim alan çocukların yaklaşık %50 sinde otizmin belirtileri kontrol altına alınabilmekte, gelişim sağlanabilmekte, büyük ilerleme kaydedilmektedir.

ÇOCUK, başkalarıyla göz teması kurmuyorsa, ismini söylediğinizde bakmıyorsa, söyleneni işitmiyor gibi davranıyorsa, akranlarıyla oynadığı oyunlara ilgi göstermiyorsa, bazı eşyaları döndürmek, sıraya dizmek gibi sıra dışı hareketler yapıyorsa bu hususlara dikkat ediniz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.