SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Masal’lı minikler sayıları öğreniyorlar

Bu haber 07 Nisan 2023 - 6:21 'de eklendi.

Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Aysel Yegül, çocukların okul öncesi dönemde işlenilen, yönlendirilen, şekillendirilen hamurlar olduğunu söyleyerek, “Bizler nasıl şekillendirirsek onlar o yönde şekillere bürünmekteler” dedi.

EĞİTİMCİLERİN büyük çoğunluğunun düşündüğü gibi 0-6 yaş sonrasının, eğitim için geç bir süreç olduğunu düşündüğünü anlatan Yegül, çocukların bu yaş aralığında bilgiye eğitilmeye yoğurulmaya inanılmaz müsait olduklarının altını çizdi. 0-6 yaş aralığında insan beyninin tam kapasite ile çalıştığı unutulmaması gerektiğini hatırlatan deneyimli eğitimci, “Bu süreçte anne-babalar çocuklarının anlayamayacağını, öğrenemeyeceğini ya da onlar için henüz erken olduğunu düşünmemelidir” dedi.

‘ÇOCUKLARINIZLA KONUŞUN’

SEVGİNİN en büyük öğretme aracı olduğunu aktaran Masal Düyası Kreş ve Güdüz Bakımevi Müdürü Yegül, “Gözlerle iletişime geçilerek başlanılmalı ilk eğitime. Onlara masal tadında anlatılmalı öğretmek istenilen şeyler. Çocuklarınızla konuşun. Onlara anlatın dünyayı. Kimi zaman masal tadında, kimi zaman ninni yumuşaklığında, kimi zaman öğretmen edasında… Çocuklarınız sizi anlayacaktır emin olun” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARINIZ HİÇ ZORLANMADAN RAKAMLARI YAZABİLİR’

ÇOCUKLARA minik motor kaslarını kullanabilmesi ve bu kasları daha iyi kontrol edebilmesi için erken yaşlarda çizgi çalışması yaptırılması gerektiğini anlatan Aysel Yegül, “Özel okulun 3 yaş,4 yaş ve 5 yaş sınıflarında çizgi çalışmasıyla minik motor kaslarını geliştiren çocuklar, 6 yaş sınıfında öğretmeninin yazmasını istediği rakamları, hiç zorlanmadan yazabildiğini söyledi. Özel Torbalı Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde de çalışmalarını bu yönde sürdürdüklerini dile getiren Aysel Yegül, verilen eğitim ve okul hakkında bilgi almak isteyen velileri Alpkent Mahallesi’nde bulunan kreşlerine davet etti.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.