SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Masal’lı minikler ‘sanat’ ile yetişiyor

Bu haber 07 Temmuz 2022 - 3:55 'de eklendi.

Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Aysel Yegül, “Okul öncesi yıllarda verilen çok yönlü sanat eğitimi ile gelişimleri desteklenen çocukların, dış dünyaya bakış açıları değişiyor” açıklamasında bulundu.

YEGÜL, çocukların sağlıklı bir gelişim süreci yaşaması için doğduğu andan itibaren görsel ve işitsel sanatlarla ilişki içerisinde olması gerektiğini belirtti. Deneyimli müdür,  “Beden sağlığı en iyi şekilde takip edilen, zihinsel ve motor becerilerini geliştirmek için yoğun çaba harcanan çocukların sağlıklı ruhsal yapıya sahip bireyler olması açısından, sanat eğitiminin önemi her geçen gün daha da artmaktadır.  Bu nedenle düzenli aralıklarla ve gün aşırı kreşimizde minik yavrularımıza sanat eğitimi veriyoruz” dedi.

‘KÜÇÜK YAŞTA SANATLA TANIŞAN ÇOCUK, KENDİNİ DAHA İYİ İFADE EDER’

ERKEN çocukluk eğitiminin en önemli amacının hayal gücü eğitimi olduğunu kaydeden Alpkent Mahallesi’nde eğitim veren kreşin müdürü Aysel Yegül, “Bu yüzden ilk altı yaşta sanat eğitimi, birey açısından vazgeçilmezdir. Kreşler, çocukların duygu ve düşüncelerini rahatlıkla ifade edebilecekleri ortamı ve malzemeleri sağlayan yer olmalıdır. Okul öncesi dönemde sanat etkinlikleri ile görsel öğelerle tanışan çocuklar ömür boyu karşılaşacakları görsel simgeleri daha hızlı ve daha doğru algılar. Böylece hayatlarının her döneminde duygu ve düşüncelerini gerek metin gerek resim gerek müzik ya da diğer görsel sanatlarla çok daha iyi ifade ederler” diye konuştu.

ÇOCUĞA GÜÇ VERİR VE ONU MUTLU EDER

MASAL Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin Müdürü sözlerini şöyle sürdürdü; “Sanat etkinlikleri sayesinde sanat zevki kazanmış çocuk kıyafet seçiminden, odasının rengine, masa düzeninden, yemek sunumuna kadar her şeyde sanatsal zevkini ortaya koyabilir. Çevresine güzel görünmek, çevresinde güzellikler görmek ister. Artık sadece bakmak için değil görmek için bakar. Sanatsal beceriye kavuşan çocuk kendini önemli hisseder. Hayatta neler yapabileceğini görmek, çocuğa güç verir ve onu mutlu eder. Çocuklar oyunla öğrenirler çalışırlar ve moral kazanırlar. Sanat çalışmalarıyla biriken enerjisini faydalı bir aktiviteye harcayan çocuk deşarj olur, daha sakin ve daha huzurlu bir yapıya kavuşur” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.