SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Masal’lı minikler makası doğru kullanmayı öğreniyor

Bu haber 25 Ağustos 2023 - 9:30 'de eklendi.

Okul öncesi dönemde makas etkinliğinin faydalarını biliyor musun? Alpkent Mahallesi’nin en gözde eğitim kurumları arasında ilk sıralarda yer alan Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin Müdürü Aysel Yegül, makas etkinliğinin faydalarını anlattı

OKUL öncesi dönemde çocukların hemen hemen hepsi makas kullanmak için oldukça istekli olduğunu ifade eden Yegül, “Makas ile önlerine gelen her şeyi kesmek onlara büyük heyecan verir. Ebeveynlerin bazısı çocuklarına zarar gelmemesi için makas kullanımına anaokuluna başlayana kadar izin vermeyebilir.

Ancak son dönemlerde çocukların 4 yaş ile birlikte kullanabilecekleri birçok güvenli makas seçeneği olduğunu görüyoruz. Bunlardan bazısı sadece kağıt kesiyor, bazısının güvenlik kilidi var. Çocuğunuz bir yetişkin gözetiminde eğlenceli ve eğitici makas etkinliklerini yapmaktan büyük keyif alırken aslında onun birçok becerisini geliştirmeye yardımcı olursunuz. Hadi önce makas kullanımı ile hangi becerileri destekleyeceğimize bakalım sonra etkinlik örneklerimize geçeriz” dedi.

MAKAS ETKİNLİĞİNİN FAYDALARI

MASAL Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Aysel Yegül, okul öncesi dönemde makas etkinliğinin faydalarından da bahsederek, “Makas etkinlikleri el-göz koordinasyonunu geliştirir. Makas etkinlikleri ince motor becerisini geliştirir. Makas etkinlikleri bilateral koordinasyon geliştirir. Bilateral beceri çocukların vücutlarının her iki tarafını da -el, kol, bacak, ayak vb.- eş zamanlı olarak kullanarak bir etkinliği tamamlamasına denir. Makas etkinlikleri dikkat ve konsantrasyon becerisini geliştirir” ifadelerine yer verdi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.