SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Masal’lı minikler jimnastik ve modern dans öğreniyor

Bu haber 29 Ekim 2018 - 16:03 'de eklendi.

Alpkent Mahallesi’nde eğitim veren Masal Dünyası Anaokulu’nda eğitim gören 3-6 yaş grubundaki minik öğrenciler, haftada 2 gün jimnastik ve modern dans dersi alıyor.

ÖZEL Torbalı Masal Dünyası Anaokulu bir ilk gerçekleştirilerek, anaokulu öğrencilerine okul öncesi eğitimlerinin yanı sıra, jimnastik ve modern dans eğitimleri veriliyor. Anaokulu öğrencilerine verilen jimnastik eğitimleri hakkında bilgi veren Anaokulu Müdürü Zeynep Emirdar, okul öncesi eğitimde çocuklar için spora önem verdiklerini belirtti. Emirdar, “Kasların gelişimi sonucunda çocuklar yürüme, tırmanma, yakalama, sıçrama gibi motor becerilerde ilerlemeler sergilerler. Bu becerilerin gelişmesiyle okul öncesi çocukların hareket düzeyi artar ve çevrelerini daha çok keşfedebilirler. Özel Torbalı Masal Dünyası Anaokulu olarak çıktığımız yolda, ilkokul dönemine geldiğinde yaşıtlarına oranla vücudunu tanıyan ve dengesi oturmuş, bu bedensel kalitenin verdiği öz güven ile kendini ifade edebilen çocuklar yetiştirmek istiyoruz ve okulumuzda spora önem veriyoruz. Haftada 2 gün jimnastik dersi yapıyor, projeler hazırlıyoruz. ‘Spor yapıyorum, sağlıklı büyüyorum’ projesi kapsamında etkinliklerimize devam edeceğiz” dedi.

‘JİMNASTİK TÜM SPOR DALLARININ ANASIDIR’

JİMNASTİK dersleri hakkında bilgi veren Müdür Zeynep Emirdar, jimnastiğin tüm spor dallarının anası olduğunu söyledi. Jimnastik eğitimlerinin usta öğreticiler tarafından verildiğinin altını çizen Emirdar, “Ne yaparsanız yapın ilk önce jimnastiğe başvurmak zorundasınız. Çünkü motorsal özellikler, denge, esneklik gibi özellikler burada kazanılıyor. Zaten 3-6 yaşlarındaki çocukların en büyük ihtiyaçları koşup, düşüp, zıplayıp, yuvarlanmak. Jimnastik yaparken sadece jimnastik antrenmanları yeterli olmuyor. İyi bir uyku, iyi beslenme, ilgili bir anne ve baba, okulda iyi malzemeler gerekli. Jimnastikle çocukları sosyal hayata hazırlıyoruz. Çünkü jimnastik bir disiplindir. Bizde burada çocuklarımıza temel disiplinleri veriyoruz. Sene sonlarında da şenlik adını verdiğimiz gösterilerimiz oluyor. Sene içinde gördüğümüz her şeyi ailelerimize, halkımıza gösteriyoruz” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.