SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Masal’lı minikler ‘bulmaca saati’nde…

Bu haber 17 Aralık 2021 - 21:27 'de eklendi.

Okul öncesi eğitimde bilmecelerin kullanılması, çocukların özellikle zihin ve dil gelişimi başta olmak üzere sosyal ve duygusal gelişimlerini de geliştirmeyi hedefliyor.

BİLMECELERDE verilen ipuçlarından yararlanarak bütüne gidilmesi, parça bütün ilişkisinin kurulmasını sağlamaktadır. Torbalı’daki Alpkent Mahallesi’nde eğitim veren Masal Dünyası Kreşi ve Gündüz Bakımevi’nde öğrenim gören öğrenciler için düzenli olarak bulmaca saatleri düzenleniyor.

BİLMECELERİN; çocuğun esnek düşünme yeteneğini ve olaylar arasında neden sonuç bağlantıları kurabilme becerilerini geliştirdiğini anlatan Kreş Müdürü İzlem Karaoğlan, “Birbirlerinin bilmece ile ilgili söylediklerini dinlemeleri, bunları birlikte değerlendirmeleri dil, sosyal ve duygusal becerileri geliştirir.

BİLMECE sorduğumuz çocukların ipucu elde edebilmeleri dil yeteneklerini, problem çözme becerilerini artırmak için yenilir mi giyilir mi, canlı mı cansız mı vb. sorular sormasına yardımcı olarak ipuçlarından yola çıkarak cevabı araştırmasını sağlamalıyız” dedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.