SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Masal’lı minik öğrenciler satrançla büyüyor

Bu haber 15 Nisan 2022 - 0:52 'de eklendi.

Alpkent Mahallesi’nde eğitim veren Özel Torbalı Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin sevimli öğrencileri, sene başından bu yana aldıkları satranç eğitimi sayesinde usta birer oyuncu oldu.

‘SATRANÇ’IN, dünyada beyin sporu olarak kabul edilen bir düşünce oyunu olduğunu ifade eden Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi Müdürü Aysel Yegül, “Yüzyıllardır oynanan bu oyun çocuklara düşünmeyi, araştırmayı ve yargılamayı öğretiyor. Biz de eğitim yılı başından bu yana çocuklarımıza satranç öğretiyoruz. Onlar artık usta birer oyuncu oldular. Hatta kreşimiz bünyesinde turnuva yapmayı planlıyoruz” diye konuştu” şeklinde konuştu.

SATRANCI ÖĞRENEN ÇOCUKLAR, EĞİTİMLERİNDE DAHA BAŞARILI OLURLAR

DENEYİMLİ eğitimci sözlerini şöyle sürdürdü; “Satranç, çocukların araştırmacı kişiliklerini ve analiz yeteneklerini gelişiyor, süratli ve doğru düşünmelerine yardımcı oluyor. Çocuklara dikkatlerini tek bir konu üzerinde yoğunlaştırma alışkanlığı kazandırmanın yanı sıra mücadeleci bir ruh geliştirdiğini, başarısızlıklar karşısında yılmamayı öğretiyor. Satranç, başarının ancak sistemli bir yoldan geçtiğini gösterir. Onlara kendine güven duygusunu aşılar. Kurallara uymayı, dostça oynamayı, kaybetmeyi kabullenmeyi ve kazananı kutlamayı öğretir, Satrancı öğrenen çocuklar, eğitimlerinde daha başarılı olurlar” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.