SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Masal Dünyası’nda Yerli Malı Haftası kutlandı

Bu haber 13 Aralık 2023 - 0:48 'de eklendi.

Alpkent Mahallesi’nde eğitim veren Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi’nde her yıl 12- 18 Aralık tarihlerinde kutlanan tutumlu olmanın öneminin vurgulandığı Yerli Malı Haftası kutlandı

  1. DÜNYA Savaşı sonrası oluşan ekonomik darboğazın ardından yabancı ülkelere para akışının önünün kesilmesi ve toplumsal tutum bilincinin oluşması amacıyla 1946 yılında kutlanmaya başlanan Yerli Malı Haftasının adı, 1983 yılında Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası olarak değiştirilmişti.

‘YERLİ MALI KULLANMANIN ÖNEMİ’ VURGULANDI

HAFTA boyunca Masal Dünyalı öğretmenler; çocuklara ‘tutumlu olma’nın ve ‘yerli malı kullanmanın önemi’ni vurguladılar. İnsanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektiği gibi korumak ve dikkatli kullanmasına tutumlu olmak denildiği, ihtiyaçları belirlerken kendi ülkemizde üretilen ürünlerden seçilmesinin gerekliliği anlatıldı ve bilinçli tüketicilik konuları üzerinde duruldu.

MİNİKLER POZ VERDİ

ARA öğünde çocuklara, annelerinin evde hazırlayıp gönderdiği salata, pasta, börek, çörekler ve yerli meyveler ikram edildi. İkramdan önce, çocuklar açık büfe şeklinde hazırlanan masada anılarında kalacak güzel pozlar verdiler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.