Alpkent Mahallesi’nde eğitim veren Özel Torbalı Masal Düyası Anaokulu’nda Kızılay Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Miniklere ilkyardım, deprem anı, deprem çantası, hayat üçgeni hakkında bilgi verildi.
Okulda düzenlenen etkinlikte öğrenciler tarafından Kızılay’ın faaliyetleri konusunda çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Anaokulu Müdürü Zeynep Emirdar, yaptığı açıklamada, Kızılay’ın tüm insanlığa yardımcı olan bir kuruluş olduğunu söyledi.
Emirdar, öğrencilerin Kızılay’ı tanımaları açısından etkinliğin güzel bir fırsat olduğunu anlatarak, “Öğrencilerimizin Kızılay’ı yakından tanımaları ve farkındalık sağlamak amacıyla güzel bir etkinlik gerçekleştirmenin büyük mutluluğunu yaşadık” dedi.
Deprem öncesi deprem sırasında ve deprem sonrasında yapılması gerekenler anlatılıp uygulanarak gösterildi. İlkyardım ve deprem çantası konuları da anlatıldı. Öğrencilerin kendilerini koruması için yapılması gereken hayat üçgeni öğrencilerle uygulandı.















