SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Masal Dünyası, sanata önem veriyor

Bu haber 03 Ekim 2022 - 4:20 'de eklendi.

Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri belirli aralıklarla yaratıcı drama etkinliği yapıyor.

ALPKENT Mahallesi’nde eğitim veren Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri erken yaşta ‘yaratıcı drama’ dersleri alıyor. Kreş Müdürü Aysel Yegül, ‘yaratıcı drama’nın katılanlara etkisinin erken yaşta tanışmış olmaya bağlı olduğunu belirterek, “Okul öncesi dönemden başlayarak, öğrenme ortamının içine kendiliğinden alınan drama etkinlikleri; tıpkı iyi yazınsal metinler, çağdaş anne baba ve öğretmen ya da yaratıcı bir okul gibi, çağdaş, yaratıcı, demokratik bireyleri yaratmada temel araçlardan birisidir” dedi. Yaratıcı drama ya da eğitimde drama alanının günümüzde, özellikle de ülkemizde, yaygın bir alan olma niteliği kazandığı görüldüğünü söyleyen Yegül, “Drama’nın, yayılırken bilimsel, eğitsel, sanatsal ve kültürel boyutlarının ya da niteliklerinin göz ardı edilmemesi önemlidir. Dramayı çekici kılan, çok yönlülüğü ve oynamaya/canlandırmaya dayalı etkili dilidir. Ancak, tüm diğer bilimsel alanlar gibi, drama eğitimi de uzun bir süreç içinde öğrenilmelidir” diye konuştu.

‘ÇOCUKLARIMIZA DRAMA EĞİTİMİ VERİYORUZ’

YEGÜL, “Çocuklar, gençler ya da yetişkinlerle yapılan drama’nın klasik sınıflandırılmasında, ısınma ve rahatlama, rol oynama ve pandomim, doğaçlama, oluşum ve değerlendirme aşamaları yer alır. Isınma oyunları; grubun birbirine ısınması, konuya ısınma ve rahatlamayı içeren hareketli oyunlardır. Rol oynama ve pandomim aşaması, grubun iletişim ve etkileşimini sağlama, imgelemi geliştirme, duyuları geliştirme ve pandomim yoluyla ifade becerisini geliştirmeyi içeren, ses, imge: pandomim ve dokunma, işitme, görme duyusuyla ilgili alıştırmaları içerir. Doğaçlama aşamasında, hazır bir yapıttan masal, şiir öykü, tablo, fotoğraf, heykel, gazete haberi ya da bir ‘hayat durumun’dan yola çıkılarak drama yaratılır, canlandırılır. Biz de okulumuzda minik öğrencilerimize küçük yaştan itibaren dramayı öğreterek, daha da donanımlı birer birey olmalarını amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.