SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Masal Dünyası ‘Müzeler Haftası’nı online kutladı

Bu haber 25 Mayıs 2021 - 20:53 'de eklendi.

18 Mayıs’ta başlayan ‘Müzeler Haftası’ bu yıl da pandeminin gölgesinde online etkinliklerle kutlanıyor.

PANDEMİ kültürel mirasımızı ayakta tutan, koruyan ve bizlerle buluşturan müzeleri de olumsuz etkiledi. UNESCO ve ICOM tarafından Aralık 2019 yılında yayımlanan rapora göre; dünyadaki müzelerin yaklaşık yüzde 13’ü bir daha açılmama tehlikesiyle karşı karşıya. Ancak birçoğu projelerine devam ederek, sanal turlar da düzenliyor. Torbalı’da eğitim veren Masal Dünyası Kreş ve Gündüz Bakımevi öğrencileri de bu önemli ve anlamlı haftada müzelere sanal yolculuk yaptı.

‘ÖĞRENCİLERİN TARİH BİLİNCİNİ GELİŞTİRMEYİ AMAÇLIYORUZ’

GEZMİŞ oldukları müzeler arasında; İzmir Atatürk Müzesi, Çanakkale Troya Müzesi ve Şanlıurfa Göbeklitepe Müzelerinin yer aldığını söyleyen Kreş Müdürü İzlem Karaoğlan, müzeler haftası etkinlikleri kapsamında böyle bir gezi düzenlediklerini ve gezi ile birlikte öğrencilerin tarih bilincini geliştirmeyi, daha donanımlı bireyler olmalarını sağlamayı amaçladıklarını belirtti.

‘SANAL DA OLSA ÖĞRENCİLER İÇİN FAYDALI OLDU’

KARAOĞLAN; “Bugünde geçmişi yaşayarak, geleceği anlama amacı güden sanal gezimizde öğrencilerimiz merakla inceledikleri eserler hakkında bilgi edinme fırsatı yakaladılar. Düzenlenen gezimizin, eski uygarlıkların kullandıkları eşya, silah, para gibi eserleri yakından inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz için oldukça faydalı olduğu düşüncesindeyiz. Salgın nedeniyle sanal ortamda olsa bile yaptığımız bu gezi çok faydalı oldu” diye konuştu

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.