SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Masal Anlatıcıları Anadolu Masallarını miniklerle buluşturdu

Bu haber 23 Mart 2021 - 9:28 'de eklendi.

CAMDAN Cana Anadolu Masalları sloganıyla yola çıktıklarını belirten İnci Hikmet Tözün Anaokulu Öğretmeni ve proje koordinatörü  Meryem Yıldız, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonu işbirliği içerisinde yürütülen proje kapsamında Anadolu masallarını yeniden canlandırma, dilden dile, gönülden gönüle, camdan cana aktarmaya çalıştıklarını belirtti.

ARA TATİL İÇİN MÜKEMMEL ETKİNLİK

YARIYIL tatilinde Torbalı Kaymakamlığı Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İnci Hikmet Tözün Anaokulu koordinatörlüğünde Torbalılı çocukları masallar ile buluşturduklarını, Projeye toplam 11 masal öğretmeninin katıldığını, Covid-19 salgını sürecinde herkes pandemi nedeniyle evlerine kapanmışken Öğretmenlerin bu süreçte de durmadan hem projeyi Torbalı’da duyurmaya çalıştıklarını hem de kültürel bir miras olan Anadolu masallarını sahip çıktıklarını belirten Yıldız,  özellikle okul öncesi öğrencilerin  kaliteli zaman geçirmeleri açısından mükemmel bir etkinlik olduğunu ifade etti..

TOSUN TEŞEKKÜR BELGELERİNİ VERDİ

İNCİ Hikmet Tözün Anaokulu’nda yapılan törene ilçe milli eğitim müdürü Cafer Tosun da katılarak projede emeği geçen öğretmenleri tebrik etti ve öğretmenlere teşekkür belgelerini verdi.

OKUL müdürü Erdem Kaya “Amacımız Covid-19 nedeniyle evden çıkamayan öğrencilerimize  ulaşarak kültürel mirasımız olan Masallarla tanıştırmak, kültürel zenginliğimizin farkına varmalarını sağlamaktır. Atalarımızdan kalan mirasımızın bizleri bir araya getireceğine inanıyoruz. Çocukluğumuzda bize soba başında samimiyetle anlatılan masallarımızın yok olmadan nesilden nesile aktarılması için projemize olan desteğimiz devam edecektir” dedi.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.