SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Masabaşı güzergah belirlenmesin!

Bu haber 02 Mayıs 2021 - 12:57 'de eklendi.

Torbalı’daki şehir içi ulaşım durduğu sırada Ata Muhtar’dan bir öneri geldi. Muhtar Doğan, dolmuşların geçeceği güzergah belirlenirken, o bölgenin muhtarlarından görüş alınması gerektiğinin altını çizdi.

MAHKEME kararıyla geçtiğimiz haftalarda Torbalı’daki iki ayrı şehir içi güzergahında da seferler durdurulmuştu. Yaklaşık bir ay önceden kararla ilgili dolmuş sahipleri bilgilendirilmelerine rağmen, seferler devam edince mahkeme kararını uygulayan UKOME’nin talebi doğrultusunda polisler seferlere çıkan dolmuşları durdurmuştu. Günde yaklaşık 40 bin kişinin kullandığı şehir içi dolmuşlarında yaşanan bu kriz nedeniyle birçok vatandaş mağdur olmuştu. UKOME tarafından yeni hat ve güzergah çalışması yapılırken, Torbalı Muhtarlar Derneği Başkanı Atatekin Doğan bir öneri de bulundu.

YERLEŞİM YERİ OLMAYAN SOKAKLARDAN DOLMUŞ GEÇİYOR

AYNI zamanda Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı yapan Ata Muhtar, “Yeni güzergah belirlenirken, dolmuşların geçtiği mahalle muhtarlarının görüşlerinin de alınması gerekiyor. Masa başında güzergah belirlenmemeli. Çünkü yerleşim alanı olmayan yerlerden dolmuş geçiyor, birçok insanın yaşadığı cadde üzerinden ise geçmiyor. Bu da vatandaşı mağdur ediyor. Kararlar alınırken, mutlaka güzergahın geçtiği o mahallenin en yetkili kişisi olan muhtarların da görüşü alınması gerekiyor. Yoksa daha önceki gibi yine vatandaş mağdur olacak ve dolmuşa ulaşmak için yol yürümek zorunda kalacak. Halktan yana tavır alınması herkesin yararına olur. Ranttan yana değil, halktan yana tavır alınmalı!” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.