SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Marlboro’da işçileri 83 gündür eylemde

Bu haber 10 Aralık 2022 - 23:34 'de eklendi.

Marlboro fabrikasında faaliyet yürüten Euroserve Hizmetleri A.Ş.’de DİSK/Gıda-İş’e üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi devam ediyor. İşçilerin eylemi 83 gündür devam ediyor

TORBALI’DA bulunan Philip Morris (Marlboro) fabrikasında faaliyet yürüten Euroserve Hizmetleri A.Ş.’de DİSK/Gıda-İş’e üye oldukları için işten atılan işçilerin direnişi devam ediyor. İşçiler Konak’ta bulunan şirket binası önünde basın açıklaması yaptı. DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş İzmir Şubeleri yöneticileri ve temsilcileri, Emek Partisi, HDP il yöneticilerinin destek verdiği açıklamada, işçiler sendika hakları için mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

GIDA-İş Ege Bölge Temsilcisi Ufuktan Öden, “Bugün ülkenin her yerinde milyonlarca işçi, emekçi asgari ücrete yani açlık ve yoksulluğa mahkum edilmiş durumda. Aynı şekilde milyonlarca emekli asgari ücretin altında bir maaşla çocuklarının eline bakar durumda. Enflasyon ve fahiş zamlar her geçen gün artmakta, hayat işçi ve emekçiler açısından dayanılmaz hale gelmiştir. Ancak; bunun karşısında şirketler tarihi kâr rekorları kırmaktadır. Bu koşullarda halkımızın, işçi ve emekçilerin örgütlenmek, sendikalaşmak ve bu zulüm düzeninin sona ermesi için mücadele etmekten başka bir şansı kalmamıştır” dedi.

ÖDEN, sadece Marlboro işçilerinin değil, Torbalı Betonstar’da, Eskişehir Atışkan Alçı’da, Yasin Çakır un fabrikasında, İstanbul’da Koç Üniversitesi Hastanesinde, Balıkesir Balya’da Eczacıbaşı Esan Madencilik’te, Kocaeli Gebze’de Pulver Kimya’da işçilerin yaşadıklarının aynı olduğunu belirterek birlikte hareket etmek gerekli olduğunu söyledi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.