SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Marketlerin manav reyonları, pazardaki satışları etkiledi

Bu haber 14 Ocak 2021 - 8:59 'de eklendi.

Semt pazarlarındaki fiyatlar hasadı yapılan ürünlerin artmasıyla düştü. Ürünlerin genel fiyat ortalaması 5 lirayı bulurken esnaf,  Torbalı halkının hafta sonu marketlerin manav reyonu alışveriş yapmasından dolayı satışların düştüğünü söyledi

İLÇEDE haftanın belirli günlerinde kurulan semt pazarlarında satılan gıda ürünlerinin fiyatları tarım arazilerindeki hasat ve ekim dönemlerine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. İzmir’in merkez ilçelerinde kurulan semt pazarlarına kıyasla ürün fiyatlarının ucuz olduğu Torbalı’daki semt pazarlarının günleri ve çalışma koşulları koronavirüs tedbirleri kapsamında değiştirildi.

TORBALI Mahallesi’nde pazar günü kurulan semt pazarı, pazartesi günü aynı yerinde kurulurken tezgah sayısı yoğunluk yaşanmaması amacıyla azaltıldı. Kalabalığa girmek istemeyerek semt pazarına gelmeyenler nedeniyle satışların azaldığı semt pazarlarındaki satışları en fazla marketlerin manav reyonları etkiledi.

FİYATLARDAKİ İNDİRİM SEMT PAZARLARINDAKİ SATIŞLARA YANSIMADI

TORBALI ve diğer tarım bölgelerinde hasadın devam etmesiyle sebze ve meyve bolluğu yaşanıyor. Mahsul artışı, hava şartlarının düzelmesi fiyatlardaki indirimi tetikledi. Semt pazarlarında bu hafta sebze, meyvelerin kilo fiyatı 2 ile 5 lira arasında değişti. En pahalı ürün ise kilosu 15 liradan satılan kültür mantarı oldu. Ancak fiyatlardaki indirim semt pazarlarındaki satışlara yansımadı.

HAFTA sonu sokağa çıkma yasağının uygulanması ve pazarlarda tezgah sayısının azaltılmasıyla mutfak alışverişinin yapıldığı adres marketlerin manav bölümleri oldu. Pazar esnafından Mehmet Emir, satışların azaldığına dikkat çekerek “Koronavirüs salgınının patlak vermesinin ardından bir süre işlerimiz çok iyiydi. Vatandaşlar sokağa çıkma yasaklarından dolayı alışverişe ağırlık vermişti. Fakat son haftalarda satışlar, tezgah açan esnafların beklentilerini karşılayamaz hale geldi. Fiyatlar yılın en düşük döneminde ancak pazara gelen giden yok.

BU durumun başlıca sebebi marketlerde yer alan manav alanlarıdır. Marketlerdeki manav bölümleri her gün açık. Birçok kişi de pazara gelmek yerine marketlerden alışveriş yapıyor. Pazar günü semt pazarının kurulmasını izin verilmiyor. Ancak, pazar hariç bütün sebze ve meyve satan yerler açık “dedi

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.