SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Marketlerde fiyat denetimi yapıldı

Bu haber 06 Şubat 2021 - 11:45 'de eklendi.

Torbalı’da marketlerde fahiş fiyat denetimi yapıldı.

TORBALI genelinde marketlerde temel gıda ürünlerinde denetim yapıldı. denetimlerde ürünlerin fiyatı ve etiket kontrolleri, işletmelerde satışa sunulan ürünlerin alış ve satış fiyatları arasındaki farkların incelendiği bildirildi.

İNSANLAR ŞİKAYETLERİNİ ‘ALO 175 TÜKETİCİ HATTI’NA BİLDİREBİLİR

DENETİMLERDE haksız fiyat artışı olduğu değerlendirilen firma ve ürünler ile ilgili tutanak ve belgelerin Ticaret Bakanlığı Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna iletileceği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Firmaların savunmalarının alınmasının ardından haksız fiyat artışında bulunduğu tespit edilenler hakkında 10 bin 911 lira ile 109 bin 110 lira arasında idari ceza uygulanacak.

Vatandaşlar haksız fiyat artışlarına yönelik tespit ve şikayetlerini ‘ALO 175 Tüketici Hattı’na veya Haksız Fiyat Artışı (HFA) mobil uygulaması üzerinden iletebilir. Başta gıda ve temel ihtiyaç maddeleri olmak üzere piyasadaki fiyat gelişmeleri yakından takip edilerek, denetimlere devam edilecek.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.