SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Lastik deyip geçmeyin

Bu haber 08 Mayıs 2015 - 14:42 'de eklendi.

BAZI sürücülerimizin düşündüğünün aksine araçlarımıza alacağımız lastiklerin seçiminde sadece yol tutuşu etken değildir. Konusunda uzman olan Arslanbey Oto Lastik’in işletmecisi Arslan Günaydın, bu konuda çeşitli bilgiler verdi. Lastiğin bir araç için çok önemli olduğunu, en önemlisi aracın yükünü taşıdığını ifade eden Günaydın, aracın modelinden çok kullanacağı yol güzergâhının önem taşıdığını ifade etti. Çakıllı yolda kullanılan lastik ile asfaltta kullanılanın birbirinden çok ayrı özellikler taşıdığını vurgulayan Günaydın, “Vatandaş bunu bilmediği için önemini kavrayamıyor. Bu sorun da ister istemez vatandaşın cebine yansıyor. Doğru yolda doğru lastik kullanımı,  lastiğin de ömrünün uzamasında önemli bir etken” dedi.

‘LASTİKLERİN BELİRLİ SIKLIKTA DEĞİŞTİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR’

YAZ ve kış lastiği seçimi, aracımızda konforlu bir sürüş ve tasarruf acısından da önem taşıdığının altını çizen Arslan Günaydın, “Bilindiği üzere aracımızın vazgeçilmezi olan lastiklerin belirli sıklıkta değiştirilmesi gerekmektedir. Bu değişim ihtiyacı çoğu zaman lastik dişlerinin güvenli yol tutuşu yapamayacak kadar aşınmasından bazen de tamir edilemeyecek hasarlar oluşmasından kaynaklanmaktadır. Peki, lastik seçimlerimizin güvenliğimiz ve konforlu sürüş dışında ne gibi avantajları olduğunu yeterince araştırıyor muyuz? Mesela; doğru lastik seçimimiz, yakıt harcamalarımızda % 5 ila %15 arası tasarruf sağlamaktadır” dedi.

DENEYİMLİ İŞLETMECİDEN ÖNERİLER

TORBALILI şoförlere önerilerde bulunan tecrübeli işletmeci, “Bozuk satıhlarda yüksek hız yapmayın. Uzun yola çıkarken ve araç yüklüyken hava basıncını 2 PSI artırın. Stepne lastiğinizin basıncını da düzenli olarak kontrol edin. Kışın diş derinliğinin 3 mm’den az olması çekişi olumsuz etkiler. Aracınızı uzun süre kullanmayacaksanız, aracınızı takoza alın. Lastiğinizi parlatmak için petrol ürünleri içeren deterjan veya cilalar kullanmayın. Aynı aks üzerindeki lastiklerdeki farklı hava basınçları, aracın düşük hava basınçlı lastik tarafına doğru çekmesine neden olur. Lastiğinizi kaldırım kenarlarına ve sivri yüzeylere çarpmaktan kaçının. Diş derinliği 1.6 mm ye düşen lastikleri mutlaka değiştirin. Karlı ve buzlu yollarda lastiğinizin hava basıncını kesinlikle düşürmeyin. Kullanmadığınız lastikleri şişirilmiş olarak depolamayın. Subap kapaklarını kapalı tutun. Su ve fırça kullanılarak yapılacak temizlik lastikteki kimyasalların koruyucu bir film tabakası oluşturmasına yardımcı olur” şeklinde konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.