SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kuzugöbeği Torbalı’da yok satıyor

Bu haber 03 Nisan 2023 - 6:08 'de eklendi.

Torbalı’da vatandaşların ormanlık alanlardan topladığı kuzugöbeği mantarı, bağışıklık sistemini güçlendirdiği gerekçesiyle büyük talep görüyor

TORBALI’DA vatandaşların ormanlık alanlardan topladığı kuzugöbeği mantarı, bağışıklık sistemini güçlendirdiği gerekçesiyle büyük talep görüyor. Halk arasında, ‘kara elmas’ olarak anılan kuzugöbeği mantarı, tezgâha koyulduğunda yarım saat içinde tükenirken, satıcılar talebe yetişemiyor.

TÜRKİYE’NİN fauna ve flora bakımından zengin çeşitliliğe sahip, çok sayıda endemik bitki türünü de bünyesinde barındıran Torbalı’da dağ eteklerinde kalan köylerde yaşayanlar, bugünlerde kuzugöbeği mantarı toplayarak ev ekonomilerine önemli katkı sağlıyor.

‘ÇOK NADİR BULUNAN BİR MANTAR TÜRÜ’

TORBALI’DAKİ ormanlık alanlarda az miktarda bulunan kuzugöbeği mantarının, halk arasında bağışıklık sistemini güçlendirdiğine inanılıyor. Torbalı’daki pazarlarda bu mantarı satan vatandaşlar, “Normal mantar gibi çıkar ama her bölgede olmaz. Bölgemizde çayır ve çamlık alanın bulunduğu yerlerde olur. Çok nadir bulunan bir mantar türüdür. Çok bulunmadığı için ürün elimize az geliyor. Talep çok, yetiştiremiyoruz” diye konuştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.