SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kuyumcular uyardı: Çeyrek altın yılbaşında 4 bin lira!

Bu haber 20 Ekim 2023 - 23:32 'de eklendi.

Ortadoğu’daki savaş ortamını hatırlatan İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Buyrukçu, “Dünya ekonomilerinde savaş tedirginle var. Zaten altın çok uzun zamandır, olması gereken değerin altında kalmıştı. Bu yükselişin devam edeceği, bugün 1770 lira olan altının gram fiyatının yılbaşına kadar 2 binli rakamlara çıkacağını, çeyrek altının da 4 bin lirayı bulacağını öngörüyoruz” açıklamasında bulundu. Kuyumcuların Başkanı uyardı: Çeyrek altın yılbaşında 4 bin lira!

AYLARCA yatay seyreden altın fiyatları, Ortadoğu’da başlayan İsrail-Filistin gerilimiyle birlikte yükselişe geçti. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, bu yükselişi Egedesonsöz’e değerlendirdi. Altındaki yükselişin, dolardaki kıpırdanmanın temel kaynağının, savaşlar olduğunu söyleyen Başkan Buyrukçu, altın fiyatının önümüzdeki süreçteki seyriyle ilgili de tahminde bulundu.

“SAVAŞ, TÜRKİYE’YE SIÇRAR MI?” ENDİŞESİ ETKİLİ OLDU

DÜNYA genelinde insanların “Acaba 3. Dünya savaşı mı çıkacak?” kaygısı içinde olduğunu, dünya ekonomilerinde de savaş tedirginliğinin yaşandığını belirten Başkan Buyrukçu, piyasayı şu sözlerle anlattı: “Ülkemizde, İsrail-Filistin savaşı acaba Türkiye’ye sıçrar mı, sorusu var kafalarda. Savaşın bize sıçrama ihtimali bile bu tür dalgalanmalara sebep olabiliyor. Devlet büyüklerinden yapıcı açıklamalar geliyor ancak yine de o soru işaretleri kafalardan silinmiyor. Şu anda dünyanın içinde bulunduğu kaos ortamı, ekonomik endişeleri de beraberinde getirdi. Altın, çok uzun zamandır, olması gereken değerin altında kalmıştı. Altındaki artışlar, beklentilerin, olması gerekenin altında seyretti. Fiyatı artış gösteren tüm emtialara bakın; enflasyon rakamlarına bakın, petrole bakın, en az artış gösteren emtianın altın ve döviz olduğunu görürsünüz. En büyük darbeyi altın ve döviz yedi. Çok yakın bir zamanda, altın fiyatı, olması gereken seviyelere gelecektir.”

İNSANLAR, ELLERİNİN ALTINDA ALTIN OLSUN İSTİYOR

PANDEMİ ve savaş durumlarında insanların bankalardan paralarını çekemediğini, bu nedenle olası bir krizde elinin altında altın olmasını istediğini belirten İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Murat Kurtuluş Buyrukçu, sözlerini şöyle değerlendirdi: “Altının gramı 1770 lira.. Yılbaşına kadar 2000’li rakamları görür diye düşünüyorum. Bu sözüm, bir yatırım çağrısı anlamına gelmesin. Ben ekonomist değilim, yatırım yönlendirme uzmanı da değilim, sadece sektörün içinde biri olarak tahminde bulunuyorum. Her zaman söylediğim sözü tekrarlamak istiyorum; altın, daima en güvenilir limandır. Bugünkü gidişat, altını olması gerekmen seviyelere götürecektir. Çeyrek altın 3 bin 70 lira… Yılbaşına kadar 4 bin liraya dayanır. Kuyumcular Çarşısı’nda, şu anda yaşanan belirsizlikten dolayı bir sessizlik hakim. Bu belirsizlik ortadan kalktığında piyasa daha da canlanacaktır. Altın almak için arayan, gelip satın alan çok insan var. Kar amacıyla satış yapan hemen hemen kimse yok diyebilirim. Satışa yönelik bir talep görmedik. Herkes elindeki parayı altına yatırıp parasının değerini koruma çabası içinde.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.