SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kütüphanesiz okul kalmayacak

Bu haber 16 Nisan 2022 - 1:25 'de eklendi.

‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ ve ‘Sıfır Atık’  kapsamında israfı engellemek, geri dönüşümü ve geri dönüşüm faaliyetlerini artırmak için yapılan çalışmalardan Geri Dönüşüm Kütüphanesi, Torbalı Halk Eğitimi Merkezi ve Kuşçuburun Barbaros Ortaokulunda faaliyete geçti ve örnek projelere öncülük etti.

MİLLİ Eğitim Bakanlığı geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla Ocak ayında 81 ilde geri dönüşüm yoluyla 250 kütüphane yapma hedefi koydu. “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” ve “Sıfır Atık” projelerini birleştirerek yaygınlaştırılmasını da önemsen bakanlık çalışmaları hızlandırdı.

BU doğrultusunda kendi çalışmalarını da hızlandıran Torbalı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü eğitim kurumlarında Sıfır Atık ve geri dönüşüme olan katkının artarak devam ettiğini ifade etti.

KULLANILMAYAN paneller, tahtalar, sıralar, masalar, demirler, kâğıtlar, camlar, kasalar, kutular, lastikler, bilgisayar parçaları, müzik aletleri, dolaplar, kablo makaraları, ipler, tekstil malzemeleri sıfır atık projesi kapsamında öğretmen ve öğrenciler tarafından dönüştürülerek masa, kitaplık rafı, sandalye, sehpa, aksesuar ve aydınlatma ürünleri olarak kütüphanede kullanıma uygun hâle getirildi ve estetiksel açıdan da hoş örnekler ortaya çıktı.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.