SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kuşkonmaz üretimi yapan üreticiye üst düzey ziyaret

Bu haber 15 Nisan 2022 - 0:55 'de eklendi.

Pamukyazı Mahallesi’nde bulunan Şerif Alparslan’a ait 29 dekar alanda Kuşkonmaz üretimi yapılan tarlayı, Torbalı Kaymakamı Ercan Öter ve Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Aktaş ziyaret etti.

KUŞKONMAZIN idrar söktürücü özelliği olduğu için böbrek taşlarının düşürülmesinde fayda sağladığını ve ülser için iyi geldiğini belirten üretici Şerif Alparslan, soğuk algınlığı ve öksürüğe iyi gelen kuşkonmazın probiyotik bakterilerin gelişimini desteklediği için de hazımsızlığı giderdiğini söyledi.

YÜKSEK antioksidan özelliğe sahip kuşkonmazın en çok folik asit üreten bitkilerden biri olduğunu belirten Alparslan, lif değeri çok yüksek olan ve kalsiyum, magnezyum, demir gibi elementler içeren bitkinin, bu içeriği sebebiyle de kemik sağlığı için çok faydalı olduğunu ve kemik erimesinin önlenmesinde de önemli rol oynadığını ifade etti.

Üretici Alparslan, TOrbalı Kaymakamı Öter ile Torbalı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Aktaş’a teşekkür ederek, kendilerini görmekten duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

GASTRONOMİ TARİHİNDE KUŞKONMAZ

MISIR ve Romalıların müdavimi oldukları kuşkonmazı Yunanlılar, doğada kendi kendine bittiği gibi yerken, Romalılar özel olarak yetiştiriyordu. Kuşkonmazın Avrupa ‘mutfak başkenti’ Paris’e ilk gelişi, bu ürüne büyük bir muhabbet duyan XIV. Louis dönemine rastlıyor. 16. yüzyıldan itibaren Fransa ve İngiltere’de ünü artmış, ardından Amerika’ya kadar ulaşmış. Damak tadı meraklıları için vazgeçilmez bir lezzet halini almış. Kuşkonmaz neredeyse 2 bin yıldan beri, yani Antik Çağ’dan günümüze sağlık üzerine faydalarıyla da anılıyor. Günümüzde kuşkonmaz neredeyse tüm dünyaya yayılmış.

Kuşkonmazı en çok tüketenler, Almanlar. Kültüre alınmış kuşkonmaz ülkemizde ilk kez Cumhuriyet’in kuruluş döneminde yetiştirilmiş. İlk kuşkonmaz yetiştirme girişimi Atatürk’ün isteği üzerine Avrupa’dan kuşkonmaz tohumu getirilmesiyle Yalova Devlet Çiftliği’nde yapılmış. Yurtdışından gelen misafirler için hazırlanan sofralarda kuşkonmaz başrolde yer almış. Kuşkonmazı haşlayarak, sote ya da ızgara yaparak tek başına mükemmel lezzetler ortaya çıkarmak ya da et/balık yanında harika eşlikçi ve dengeleyici mönüler hazırlamak mümkün.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.