SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kurul karar verdi, Torbalı’da şehir içi ulaşım başladı

Bu haber 29 Mart 2024 - 16:36 'de eklendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Torbalı Belediyesi temsilcisinin karşı oyuna rağmen, UKOME’de oy çokluğu ile şehir içi ulaşıma vize çıktı

TORBALI’NIN en önemli sorunlarından birisi olan, ilçedeki şehir içi ulaşım sorununa çözüm müjdesi geldi. Daha önceden UKOME Genel Kurul toplantılarında defalarca gündeme gelen, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve Torbalı Belediyesi temsilcisinin her defasında ret oyu kullandığı şehir içi ulaşımda, İzmir Valiliği ve kurulun kamudan gelen üyelerinin oy çokluğu ile karar çıktı. En son 2023’ün Ekim ayında gerçekleşen UKOME toplantısında yine belediyelerin ret oyuna rağmen şehir içi ulaşıma vize çıkmış, konu mahkemelik olmuş ve karar durdurulmuştu. Geçtiğimiz günlerde yapılan UKOME toplantısında verilen yeni karar ile Torbalı’daki şehir içi ulaşım bugün itibariyle başlıyor.

VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETİ BİTİYOR

TORBALI’NIN kanayan yarası olan ve vatandaşların büyük mağduriyetine yol açan sorunun çözümünü kamuoyuna duyuran Torbalı Şoförler Odası başkanı Muhammet Yavaş S.S 11, 25, 66 NO’lu Motorlu Taşıtlar Kooperatifi ve Metropolis Taşıma Kooperatifi ortak bir açıklama gerçekleştirdiler. Sürecin her safhasında hem hukuken hem de siyaseten yanlarında olan Özgür Erman Çağlar’a teşekkür eden dolmuşçular, uzun zamandır bekledikleri bu kararın alınması ve mağduriyetlerin giderilmesi üzerine 3 gün boyunca ulaşımı ücretsiz yapma kararı aldılar. Vatandaşların mağduriyetinin biteceğini ifade eden S.S 66 NO’lu Kooperatif Başkanı Erdal Aksoy, “Uzun zamandır mücadele veriliyordu. UKOME’de belediye temsilcilerinin karşı oy vermesine rağmen, Valilik ve kamu kurumlarının temsilcilerinin kabul oylarıyla ikinci defa bu karar alınmış oldu. İlk karar çıktığında mahkeme süreci olmuştu, ulaşım o sebeple durmuştu. Şimdi bu yeni kararla birlikte ulaşımı başlatıyoruz. Torbalı için çok sevinçliyiz, bu sevincimizi Torbalı halkı ile paylaşmak adına 3 gün boyunca ücret almadan hizmet vereceğiz. Bu süreçte her zaman yanımızda olan Özgür Erman Çağlar’a çok teşekkür ediyoruz. Pazar günü kendisinin Belediye Başkanı seçilmesiyle birlikte, 1 Nisan’dan sonra artık belediyemiz de bu çözümün bir parçası olacak. Belediye çözümden yana olursa bir daha Torbalı’da şehir içi ulaşım durmaz ve kimse de mağdur olmaz. Hepimize hayırlı olsun” dediler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.