SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kuru iğne tedavisi hangi hastalıklara iyi geliyor?

Bu haber 03 Haziran 2023 - 0:04 'de eklendi.

Kas, tendon, fasia, skar dokusu, sinir çevresi gibi bölgelere ilaç vermeden çok ince iğnelerle girilen kuru iğne tedavisi, ağrıları dindirebiliyor! İşte kuru iğne tedavisinin iyi geldiği hastalıklar…

KURU iğneleme tedavi yönteminin kronik kas iskelet sistemi hastalıkları ve bu hastalıklara bağlı oluşan ağrı ve hareket kısıtlılıklarının tedavisinde kullanıldığını belirten Tınaztepe Torbalı Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Bilgi Örcütaş, tedavi hakkında bilgiler paylaştı. Kuru iğne tedavisi (İMS) için çeşitli uzunlukta ve çok ince iğneler kullanıldığını vurgulayan Uzm.Dr. Örcütaş, “Kasılmış ve ağrılı olan ve fonksiyonunu yeterince yerine getiremeyen kaslara bu özel iğneler batırılır. Kaslara uygulanan bu işlemle kaslardaki spazmın çözülmesi, tedavinin esasını oluşturur” diye konuştu.

İĞNELERDE İLAÇ VAR MI?

TEDAVİDE akupunktur iğneleri ya da ince enjeksiyon iğneleri kullanıldığını ifade eden Uzm.Dr. Bilgi Örcütaş, bu iğnelerin ilaç içermediğine dikkat çekti. “Kasta oluşan sertleşmeler, iğnenin mekanik etkisinden faydalanılarak giderilmeye çalışılır” diyen Uzm.Dr. Örcütaş, şöyle devam etti:

KURU İĞNE TEDAVİSİ HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİYOR

“FİBROMİYALJİ, kronik kas ve iskelet sistemi hastalıkları ile bu hastalıklara bağlı oluşan ağrı,hareket kısıtlılıklarının tedavisinde son dönemde sıkça kullanılan kuru iğne tedavisi, ince ve çeşitli boylarda iğneler sayesinde kaslara uyarı vererek yapılır. Kas tutulmalarında kasta spazm ve tetik noktalar oluşur; bunlar halk arasında kulunç olarak tarif edilir. Kuru iğnelemede bu kulunçların içine iğne batırılır ve birkaç saniye beklenilir; bu sayede spazmın çözülmesi, tetik noktaların gevşemesi hedeflenir. Bu yöntem tetik nokta aktivasyonunun giderilmesinde oldukça güvenli ve etkin bir biçimde kullanılabilir.”

HANGİ HASTALIKLARI TEDAVİ EDİYOR?

TINAZTEPE’Lİ Uzman Doktor, kuru iğne tedavisinin uygulandığı hastalıkları şu sözlerle sıraladı: “Boyun, sırt, bel, omuz ağrısı, hareket kısıtlılığı fibromiyalji sendromu, tenisçi ve golfçü dirseği, ağrılı kas spazmlarında; aynı pozisyonda sabit durma sonucu oluşan ağrılarda (bilgisayar kullanımı gibi), duruş bozukluğu ya da skolyoza bağlı oluşan kas gerginlikleri sonucu oluşan ağrılarda; el, dirsek, omuz, topuk ve kalça tendinitlerinde, spor yaralanmalarında ve rehabilitasyonunda, çene eklemindeki tetik noktalara bağlı oluşan ağrılarda, travma sonrası omurga ağrılarında kuru iğne yöntemine başvuruyoruz. Kasların etkilenme durumuna göre tek iğne uygulaması yapılabileceği gibi çoklu iğne uygulamaları da yapılabilir.”

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.