SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kurtuluşun sembol ismi ‘Hortunalı Hamit Efe’ unutulmadı

Bu haber 08 Eylül 2022 - 9:43 'de eklendi.

7 Eylül Torbalı’nın kurtuluşu kutlamaları kapsamında, Kaymakam Ercan Öter ve Belediye Başkanı Mithat Tekin’le birlikte ilçe protokolü, Torbalı’da düşman işgaline karşı direnişin simgesi olan Hortunalı Hamit Efe’nin mezarını ziyaret etti

KURTULUŞ Savaşı’nın Atatürk gibi, Hasan Tahsin gibi ve Hamit Efe gibi işgali kabul etmeyen vatan severler sayesinde kazanıldığını ifade eden Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, ilçe protokolü ile birlikte Hamit Efe’nin Torbalı Belediyesi tarafından yenilenen mezarı başında Fatiha okudu.

HORTUNALI Hamit Efe, eski ismi Hortuna olan Yazıbaşı’da ailesi ile yaşayan genç bir Yörük’tür. İzmir’i işgal eden Yunan askerlerinin Torbalı ve köylerine karakollar kurup halka zulüm etmeye başlamasının ardından Hamit Efe silah kuşanarak dağa çıkar. Yanındaki çok az adamla, Yunan birliklerine amansız baskınlar verir. Yakaladığı her Yunan askerini ve iş birlikçi Rumları öldüren Hamit Efe, Yunan askerinin Torbalı halkına daha fazla zulüm etmesine izin vermez.

İŞGALCİLERE karşı direnişi sırasında, unan birliklerle işbirliği yapan kendi adamları tarafından şehit edilen Hamit Efe’nin adı, yıllarca Torbalı’da yeni doğan çocuklara en çok verilen isim oldu.  Torbalı Belediyesi şimdilerde Hamit Efe’nin mezarını yenilemekle kalmayıp, ilçeye bir de heykelinin dikilmesi içi çalışma başlatmış durumda.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.