SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Kurbanlık alacaklar dikkat! Çok önemli uyarı…

Bu haber 22 Haziran 2023 - 1:00 'de eklendi.

Akar Kasap sahibi Fikri Akar, Kurban Bayramı’na kısa bir süre kala vatandaşları kurbanlık alımında daha dikkatli olmaları hususunda uyardı.

KURBANLIK fiyatlarının spekülatörler tarafından gereğinden fazla abartıldığını ve piyasadan oldukça üstünde gösterildiğini belirten Fikri Akar, “Şu an Anadolu’dan büyükşehirlere yeteri kadar kurban girmediği için büyük üretici firmalar da kurban fiyatlarını oldukça yüksek gösteriyorlar” şeklinde konuştu. Akar, “Kesime girecek hayvanın hem küpesi hem de pasaportu oluyor. Küpe üzerindeki numaralar sayesinde internet üzerinden hayvanın geçmişine ulaşılabiliyor. Pasaport ise hayvanın bilgilerinin yer aldığı yazılı bir belge. Vatandaşın hayvan alırken hem küpeyi hem de pasaportu kontrol etmesi gerekiyor” diye konuştu.

‘İKİ YAŞIN ALTINDAKİ HAYVAN KESİLMEZ’

AKAR sözlerine şöyle devam etti; “Büyükbaş dana veya düvenin kurban edilebilmesi için 24 ayı doldurmuş olması gerekiyor. Hayvanın 24 ayı doldurup doldurmadığı da genellikle çapa denilen alt çenesinin ortasındaki iki süt dişinin düşüp yerine kalıcı dişinin çıkması ile anlaşılıyor. Irkına göre bazı hayvanlarda çapa dişi gecikebiliyor. Bu da üreticinin güvenilirliği ya da hayvanın orijinal pasaportu ile anlaşılabiliyor” dedi.

‘FİZİKSEL OLARAK HAYVANIN TÜYLERİNİN PARLAK, DURUŞUNUN NİZAMİ OLMASI GEREKİYOR’

SADIK İleri Bulvarı üzerinde hizmet veren Akar Kasap’ın sahibi Fikri Akar, “Fiziksel olarak hayvanın tüylerinin parlak, duruşunun nizami olması, yürürken topallama gibi herhangi bir aksaklığın görülmemesi, boynuzu varsa kırık olmaması, gözlerinin mat ve bakışlarının donuk olmaması hayvanın sağlıklı olduğuna işaret etmektedir. Ayrıca sürdürülebilir bir hayvancılığın gereği olarak gebe yada damızlık değeri taşıyan dişi hayvanların kesimi yasak olup dişi hayvanlarda gebe yada damızlık değeri olmadığına dair serbest yada resmi veteriner hekimce düzenlenmiş raporun bulunması gerekmektedir” dedi.

 

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.