SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Küçükbaş küpeleme çalışmaları son sürat devam ediyor!

Bu haber 18 Haziran 2021 - 0:41 'de eklendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Torbalı İlçe Müdürlüğü veteriner hekimleri tarafından küçükbaş hayvanlarda ‘küpeleme’ çalışmaları devam ediyor.

ÖNCEKİ gün de ekipler mahalle mahalle gezerek küçükbaş hayvanlara küpe işlemi uyguladı. Konuyla ilgili açıklama yapan kurum yetkilileri, “İlçe Müdürlüğü olarak büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği başta olmak üzere yetiştiricilerimizin, çiftçilerimizin her zaman yanındayız. Hem sahada hem kurumda her türlü ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap verebilmek için çalışıyoruz. Üreticilerimizin ürünü bol kazancı bereketli olsun” dedi.

HAYVANLARA takılan küpelerin hayvanların kimlik kartı olduğunu söyleyen yetkililer, “Bitkisel üretim yapan üreticiler nasıl ki ‘Çiftçi Kayıt Sistemi’ne dahil olmadan devletin üreticiye verdiği desteklerden yararlanamıyorsa, hayvancılıkta da devletin desteklerinden yararlanmak için öncelikle hayvanların kulak küpeleri olması gerekiyor. Kulak küpesindeki numara hayvanın kime ait olduğunu, yaşını gösteriyor. Kulak küpesi sayesinde çalınan pek çok hayvan bulunduktan sonra sahibine teslim ediliyor. Özellikle mera hayvancılığında kulak küpeleri önemli” dedi.

BUZAĞILARA doğumdan itibaren en geç 20 gün içinde küpe takılması gerektiğini söyleyen ilgililer, kuzu ve oğlaklar ise doğumdan itibaren 6 ay içerisinde, eğer hayvanlar işletmeden ayrılacaksa da ayrılmadan önce mutlaka küpe takılması gerektiğini söylediler. Buzağısı küpelenen yetiştiricilerin 14 gün içinde T.C. kimlik numaraları ile İl/İlçe Müdürlüklerimize başvurarak hayvanlarının pasaportlarını almaları ve buzağı desteği için gerekli işlemleri yaptırmaları gerektiğini söyleyen ilgililer, “Yeni doğan buzağılar doğumdan sonra en geç 20 gün içinde küpelenerek kayıt altına alınabilmektedir. 02 Haziran 2012 tarihinden itibaren 20 günlükten yaşlı büyükbaş hayvanların küpelenmesi 593 TL idari para cezası uygulandıktan sonra gerçekleştirilmektedir. Bu tarihe kadar tüm yaştaki hayvanlarınızı küpeletiniz ve işletmelerinizi güncelletiniz. Küpesiz hayvanların nakli, teşviklerden yararlanması, hayvan pazarında satışı ve mezbahada kesimi yasaktır. Kurban bayramı öncesinde mutlak hayvanların küpelenmesi yetiştiricilerin menfaatlerine olacaktır” dediler.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.