SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Küçükbaş hayvanlarda kimliklendirme çalışmaları devam ediyor

Bu haber 07 Mart 2023 - 2:12 'de eklendi.

Torbalı Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması çalışmalarına devam ediliyor.

TÜRKİYE’DE mevcut hayvan varlığının bilinmesi, dışa bağımlılığın bitirilmesi ve yetiştiricilerin Bakanlığın uyguladığı hayvancılık desteklemelerinden yararlanabilmesi bakımından büyük ve küçükbaş hayvanların kimliklendirilmesi ile kayıt altına alınmasının önemli olduğu kaydedildi. Bu bağlamda büyükbaş hayvanlarda buzağı-malaklar 3 aylık yaşa kadar, küçükbaş hayvanlarda kuzu-oğlaklar da 6 aylık yaşa kadar kimliklendirilerek kayıt altına alınıyor.

KÜÇÜKBAŞ hayvanların tanımlanması ve kayıt altına alınması işlemleri daha sonrasında da hayvan hastalıklarıyla mücadele ve hayvan hareketlerinin kontrolü noktasında çalışmalar yürüttüklerini belirten yetkililer, ‘Küçükbaş hayvanlarda hem hayvanların kimliklendirilmesi yani küpeleme işlemlerini hem de hayvanlarda görülen Bakanlığımızca belirtilmiş olan ihbar-i mecburi ve salgın hastalıklara karşı mücadele olarak aşılama çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

AYNI zamanda kayıt altına alınan ve bulaşıcı hastalıklar yönünden mücadelesi yapılmış yani aşılama işlemleri tamamlanmış hayvanların nakilleri esnasında da kontrol işlemlerinin Müdürlüğün çalışmaları arasında yer aldığını da sözlerine ekledi.

İLÇE Müdürlüğü tarafından hayvan hastalıkları ile mücadele, hayvanların kimliklendirilmesi ve kayıt altına alınması işlemlerinin devam edeceği ifade edildi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.