SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Küçükbaş hayvanlar salgın hastalıklara karşı aşılanıyor

Bu haber 23 Nisan 2024 - 0:07 'de eklendi.

Torbalı’da küçükbaş hayvanlara yönelik başlatılan aşılama ve küpeleme çalışmaları devam ediyor.

TORBALI İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince 2024 Yılı Hayvan Hastalıkları İle Mücadele Programı çerçevesinde küçükbaş hayvanlar aşılanıyor. Veteriner hekimler, veteriner sağlık teknikerleri ve teknisyenler ile hayvan hastalıkları ile mücadele sürdürülüyor.

ÇALIŞMALAR çerçevesinde binlerce yeni doğan kuzu küpeleme işlemi ile kimliklerine kavuşurken veba aşısı (PPR) ile salgın hastalıklardan kurtuluyor. Öte yandan ilçe genelindeki küçükbaş hayvanların da tümü vebaya karşı aşılanırken, dişi hayvanlara ise brucella aşısı uygulanıyor.

2024 Yılı Hayvan Hastalıkları İle Mücadele Programı çerçevesinde aşılama çalışmalarına titizlikle devam eden Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ekipleri, hayvan hastalılarıyla etkin mücadele için işletme, köy ve ilçe merkezi aşılama oranın yüzde 80 olması gerektiğini belirtti.

EKİPLER, salgın hastalıklarla mücadelede aşının önemine değinerek çiftçilerin aşılama konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.