SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Küçük Simay’ın ilik nakil ameliyatı başarılı geçti

Bu haber 05 Nisan 2021 - 9:35 'de eklendi.

Uzun süredir tedavi gören 9 yaşındaki Simay, 1 Nisan tarihinde ilik nakli oldu.

GEÇTİĞİMİZ yıl Temmuz ayında ateş ve karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden 9 yaşındaki Simay Hasçelik, 1 haftalık kontrollerin ardında 10 Temmuz 2020 tarihinde Akut miyeloid lösemi (AML) teşhisi konulmuştu. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları Ve Cerrahisi Eğitim Ve Araştırma Hastanesi’nde kemoterapi tedavisine başlayan Simay, 2 ay sürenin sonunda Ege Üniversitesi’ne geçiş yaptı. Bugüne kadar gerek yatarak gerek ayakta tedavi gören Simay’ın durumu iyiye gidiyor.

YURT içi ve yurt dışı kök hücre nakli için uygun bağışçı bulunmadığı için yarı uyumlu olarak Simay’ın babasından Barbaros Hasçelik nakil yapıldı. 1 Nisan tarihinde gerçekleştirilen nakil sonrasında Simay’dan ilk fotoğraf geldi.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.