SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Küçük mucitler

Bu haber 08 Mayıs 2022 - 1:35 'de eklendi.

Torbalı Anaokulu öğretmeni Ceylan Alkan’ın yürütücülüğünü yaptığı “Coding Play With Waste” E-twinning projesinde öğrenciler kendi eğitici materyallerini tasarladı.

BİLGİ-işlemsel düşünmenin temelini oluşturan kodlama öğretimi, son yıllarda oldukça önem kazandı. İşbirliği, eleştirel düşünme, algoritmik düşünme, yaratıcı düşünme ve problem çözmeyi geliştirmek amacıyla tüm dünyada ilköğretim ve ortaöğretim programlarına dahil edildi. Bu bağlamda bilgisayarsız etkinlikler, blok tabanlı programlama dilleri, robotik ve oyun tabanlı öğrenme gibi yaklaşımlar da kodlama için kullanılmaktadır.

KODLAMANIN önemi neticesinde Torbalı Anaokulu da her ay farklı atık malzemelerden bilgisayarsız kodlama materyalleri hazırlayıp öğrencilerin bu materyallerle oynamalarını sağladı. Öğrenciler hem oynadı hem kodlama öğrendi. Farklı zorluktaki bu kodlama materyalleri için veli-çocuk işbirliği ile atıklar biriktirildi, değerlendirildi, geri dönüştürülerek materyal oluşturuldu. Kodlamanın yanında ailelerin ve çocukların geri dönüşüm bilinci de gelişti.

PROJE sonunda öğrenciler atıklardan kendi eğitici materyalleini tasarladı ve Torbalı Anaokulu’nun Küçük Mucitleri kendi tasarladiklar materyalleri sunmak için sergi standı hazırladı. Atıklardan dönüştürülen kodlama materyalleri sergisi de veli ve öğrencilerle buluştu.

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.