SON DAKİKA
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004
Reklam Kodu r004Reklam Kodu r004

Köylerdeki tarlalar kıymete bindi

Bu haber 11 Eylül 2022 - 3:33 'de eklendi.

Torbalı, sahip olduğu imkanlarla şehir dışından birçok kişinin gelip yaşamak istediği yerlerden biri haline geldi. Sadece Torbalı’nın merkezi değil köyleri de buna da dahil. Bulunduğu mevki nedeniyle yatırımcıların ve burada yaşamak isteyenlerin gözdesi haline gelen dağ köylerinde tarlaların fiyatları ise dudak uçuklatıyor.

GEÇTİĞİMİZ yıla göre neredeyse yüzde 300-400’lük bir değer artışının yaşandığı tarlalar sahiplerini bekliyor. Köylerdeki tarlalara, zeytinliklere artan talepler buralardaki emlak ofislerinin sayısını da arttırdı. Sadece dağ köylerinde 70’ye yakın emlak ofisi faaliyet gösteriyor.

ŞEHİR yaşantısından sıkılan, doğal ile baş başa bir yaşam sürmek isteyenler kendini artık köylere vuruyor. Tamamen köye yerleşenden aldığı hobi bahçesinde hafta sonları vakit geçirene kadar birçok kişi, ilçedeki köyleri tercih ediyor. Yatırımlık tarla alanların sayısı da bir hayli fazla. Sadece Torbalı ve İzmir değil ilçedeki köylerden tarla alıp yatırım yapanlar arasında şehir dışından da birçok kişi var.

DAHA 3-5 yıl öncesine kadar kimsenin yüzüne dahi bakmadığı zeytinlikler şimdilerde kıymete bindi. İlçede ilgi gören bölgelerin başında Çapak, Saipler, Bozköy, Ormanköy, Helvacı, Dirmil, Karakızlar, Karaot, Dağkızılca, Çakırbeyli ve Çamlıca geliyor.

FİYATLARIN yüksek olmasına rağmen talep her geçen gün artıyor. Sadece yurt içi değil yaz sezonun gelmesiyle birlikte burada yaşamak isteyen yerli turistlerin de dikkatini çekiyor Torbalı’nın dağ köyleri…

Reklam Kodu r028.Reklam Kodu r029Reklam Kodu r030.Reklam Kodu r031

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT

Yorum Yok

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.